Služby Samsung Cloud a OneDrive sa spájajú. Prenos súborov je jednoduchý

Na synchronizáciu fotografií a videí z Galérie, a úložiska disku pre Moje súbory, bude už o pár týždňov zákazníkom zariadení Galaxy k dispozícii iba služba OneDrive. Prechod zo služby Samsung Cloud na OneDrive od Microsoftu je jednoduchý. Poradíme vám, ako na to.

Pôvodný termín ukončenia niektorých služieb Samsung Cloud bol stanovený na 30. jún 2021. Samsung sa však rozhodol dať zákazníkom viac času, a tak dátum na migráciu do služby OneDrive posunul na 31. 7. 2021. Koniec podpory sťahovania údajov, kedy si už viac nebudete môcť stiahnuť svoje súbory do mobilu alebo počítača, je stanovený na 30. 9. 2021.

 

Migrácia z jednej služby na druhú je jednoduchá a rýchla, stačí vám pár klikov v telefóne. Prepojením účtov Samsungu a Microsoftu budete môcť naplno využívať všetky výhody Microsoft OneDrive

Vďaka úložisku OneDrive budete mať prístup k zálohovaným fotografiám, videám a dokumentom odkiaľkoľvek a kedykoľvek to budete potrebovať. Či už z mobilu, tabletu alebo notebooku. Navyše, pokiaľ máte predplatné niektorého kancelárskeho balíka Microsoft Office, môžete využívať aj benefit 1 TB úložného priestoru.

Možno ste už dávnejšie dostali v zariadeniach Galaxy oznámenie o prechode na Microsoft OneDrive, ktoré sa objavilo po otvorení aplikácie Galéria, Moje súbory alebo Samsung Cloud. Ak ste vtedy oznam zatvorili alebo odmietli, môžete zahájiť proces integrácie aj neskôr. Stačí ísť v aplikácii Samsung Cloud, Galéria alebo Moje súbory do nastavení a ťuknúť na položku Prepojiť s OneDrive

Pokiaľ nepoužívate Microsoft konto, môžete si ho počas prechodu vytvoriť. Po prepojení kont bude úložisko Samsung Cloud v aplikáciách Galéria a Moje súbory nahradené úložiskom OneDrive. 

Nastavenia telefónu, kontakty, kalendár, poznámky a ďalšie položky budú aj naďalej zálohované do úložiska Samsung Cloud. Na OneDrive sa premiestni iba obsah Galérie a úložiska Samsung Disk. 

Aby ste neprišli o žiadne svoje fotografie, videá alebo dôležité dokumenty, nezabudnite si v zariadení Galaxy zapnúť synchronizáciu s cloudovou službou. V Galérii prejdite do nastavení a povoľte Synchronizovať s úložiskom. Po ťuknutí na položku si zvolíte albumy na synchronizáciu.

Tento článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Samsung. Snímky obrazovky boli vytvorené pomocou Samsungu Galaxy S21 5G. 

 

Diskusia k článku:

Patrik Kralovič24.06.2021 - 08:14 Trvalý odkaz

to už nebolo teraz ? :D ja som si myslel už rok, že to tak je :)

Lenka Ivančíková24.06.2021 - 09:42 Trvalý odkaz

In reply to by Patrik Kralovič

Samsung prvykrat informoval o planovanych zmenach na jesen minuleho roka, odvtedy sa da migrovat na OneDrive. Teraz su posledne tyzdne na prechod pre tych, ktori si to vtedy nevsimli alebo odignorovali. :) Preto na to treba upozornit.

Knoxville25.06.2021 - 00:55 Trvalý odkaz

In reply to by Lenka Ivančíková

Skôr,Samsung upozornil DanubiuTel,pod ktorú patríte,aby ste na to "upozornili" zas a znova... 😌😏

Lenka Ivančíková25.06.2021 - 09:03 Trvalý odkaz

In reply to by Knoxville

Pozornejsim citatelom neuniklo, ze clanok je oznaceny ako PR a vznikol v spolupraci so Samsungom. Ti ostatni pisu "objavne" prispevky. :)

Celá diskusia 4 príspevky