SLSP spúšťa platby hodinkami cez Garmin Pay a Fitbit Pay

SLSP spúšťa po platbách cez Google Pay a Apple Pay aj služby Garmin Pay a Fitbit Pay. Klienti teda budú môcť platiť už aj hodinkami a náramkom od týchto značiek, využiť ale bude možné len debetné karty.

Po službách Google Pay a Apple Pay už môžu klienti Slovenskej sporiteľne v obchodoch s bezkontaktnými terminálmi platiť aj vybranými hodinkami Garmin a Fitbit. Garmin Pay a Fitbit Pay už v apríli spustila ako prvá na Slovensku ako prvá 365.bank.

Tá však vydáva iba karty MasterCard. V SLSP bude možné platiť debetnými kartami MasterCard aj Visa. Kreditná Štedrá karta v programe Garmin Pay, Fitbit Pay a dokonca ani Apple Pay nie je, čo je banke často vyčítané. Kreditky sú vraj v inej databáze. 

Platby cez Garmin Pay aktivujete v párovacej aplikácii Garmin Connect, pri Fitbit Pay je postup podobný, v ich appke hľadajte dlaždicu Wallet. Hodinky následne postačí priložiť k POS terminálu pri pokladni podobne, ako by ste prikladali mobil alebo karty podporujúcu PayPass či payWave technológie. 

Hodinky budú PIN kód požadovať raz za 24 hodín alebo po každom zložení z ruky, ktoré by mal rozpoznať tepový senzor. Nutnosťou je tiež podpora NFC, v prípade Fitbitu sú teda kompatibilné modely Ionic (aj Ionic addias edition), Versa Special Edition a náramok Charge 3 Special Edition. Garmin Pay podporuje hodinky zo série Forerinner (945, 645 a 645 Music), Fénix 5 (5 Plus, 5S Plus, 5X Plus), vívoactive 3, D2 Delta a luxusné modely MARQ. 

Podobne ako 365.bank, aj Slovenská sporiteľna prinesie 15 % zľavu na vybrané modely oboch značiek. Informácie by mali pribudnúť na sociálnych sieťach banky a webe zaplatmobilom.sk. Zatiaľ sme tam našli len zľavu na Garmin vívoactive 3 z e-shopu Garmin.sk.

V súvislosti s nástupom mobilných platieb ponúka Slovenská sporiteľňa účet zadarmo až do konca roka 2019 všetkým novým klientom, ktorí oň požiadajú do konca augusta.

Diskusia k článku:

Rastislav.j31.07.2019 - 15:25 Trvalý odkaz

„Kreditky sú vraj v inej databáze.“ ??? a to im kto tak „múdro“ navrhol?

Celá diskusia 1 príspevok