SLSP spúšťa platby cez Apple Pay, novým klientom pribalí účet zadarmo

Bezkontaktné platby Apple Pay na iPhonoch, iPadoch a hodinkách Apple Watch už môžu využívať aj klienti SLSP. Pôjde to však len s debetnou kartou.

Štart bezkontaktných platieb cez Apple Pay dnes ráno potvrdila aj Slovenská sporiteľna. Jej klienti si do aplikácie Wallet na iPhonoch (iPhone SE, iPhone 6/6 Plus a novších vybavených čipom NFC), iPadoch a hodinkách Apple Watch môžu pridať svoje debetné platobné karty. 

S kreditnými, a teda ani obľúbenou Štedrou kartou, však zatiaľ Apple Pay nefunguje. Teoreticky je ale Apple Pay dostupné pre všetkých klientov banky. SLSP chce tiež využiť fakt, že platby spúšťa v prvej vlne. Noví klienti môžu až do 31. augusta získať účet, ktorý bude až do konca roka úplne bez poplatku.

Podľa banky je na Slovensku až 4,2 milióna smartfónov a hoci tie od Apple tvoria len 15 % (Android má 85 %), spusteniu Apple Pay bolo venovanej oveľa viac pozornosti než štartu konkurenčného Google Pay, ktoré Slováci môžu využívať od februára 2018. Apple Pay aj Google Pay je možné využívať v ktoromkoľvek z viac než 70-tisíc bezkontaktných POS terminálov, s ktorými sa pri pokladniach v obchodoch stretávame každý deň.

SLPS zatiaľ nemá možnosť pridania karty priamo z mobilnej aplikácie George, ako to funguje napríklad pri Revolute, no konfigurácia služby je aj tak veľmi jednoduchá. Používateľovi postačí otvoriť aplikáciu Wallet (nájdete ju v každom iPhone), do ktorej dnes ráno pribudlo malé "+". Po kliknutí naň sa spustí fotoaparát s možnosťou skopírovania čisla karty, mena klienta a dátumu konca platnosti. Správne pridanie je potvrdené SMS kódom.

Následne je karta bezpečne uložená v telefóne alebo hodinkách, pričom na komunikáciu s terminálom je používaný špeciálny token, nie klasické číslo karty. To sa nezobrazí ani v samotnej aplikácii Wallet, takáto platba cez mobil je teda teoreticky výrazne bezpečnejšia než klasické prikladanie platobnej karty. 

Telefón, hodinky alebo ak sa nehanbíte, tak aj iPad postačí priložiť k platobnému terminálu. Spustí sa Wallet s výberom karty, ktorý chcete použiť a platbu potvrdíte odtlačkom prsta alebo cez Face ID. Výpis transakcií uvidíte v Georgeovi aj aplikácii Wallet. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu