Slovenskí mobilní operátori vytvorili asociáciu. Budú spolupracovať na rôznych témach

Členmi novovzniknutej Asociácie mobilných operátorov Slovenska (ASMOS) sú Orange Slovensko, O2 Slovakia, Slovak Telekom a SWAN. Stále však ostávajú konkurentmi a neovplyvní to trhovú súťaž.

Grémium ASMOS tvoria generálni riaditelia Igor Tóth z O2 Slovakia, José Perdomo Lorenzo zo Slovak Telekomu, Mariusz Gatza z Orange Slovensko a predseda predstavenstva SWAN Juraj Ondriš.

„Asociácia mobilných operátorov má smerom do budúcnosti za cieľ riešiť témy, v ktorých mobilní operátori vystupujú jednotne tak, aby bola relevantným partnerom štátu, príslušných inštitúcií ako aj záujmových združení z iných sektorov slovenskej ekonomiky", vysvetľuje Igor Tóth. 

Mobilní operátori patria na Slovensku k najväčším súkromným investorom. Vo všeobecnosti platí, že investície do mobilných sietí sú priamymi investíciami do digitálnej ekonomiky. Z kvalitnej infraštruktúry benefitujú občania, podnikatelia, firmy i štát. 

Asociácia sa plánuje venovať aj otázkam kybernetickej bezpečnosti a zraniteľné skupiny chce upozorňovať na podvody a krádeže dát. Cieľom ASMOS je i koordinácia pri dôležitých témach tak, aby bola relevantným partnerom štátu, inštitúcií a podobne. Dôležité sú nielen otázky európskej regulácie, ale aj stavebné predpisy, ktoré sa dotýkajú budovania infraštruktúry. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu