Slovenská mobilná hra chce bojovať proti zdravotným hoaxom a naučí vás, ako funguje imunita

Nová slovenská mobilná hra Bunky v akcii od štúdia Impact Games je aktuálne dostupná zadarmo a ponúka zážitok v žánri shooter/eater. Zábavnou formou vás navyše naučí, ako funguje imunitný systém.

Slovenské štúdio Impact Games je známe tým, že tvorí vzdelávacie hry, ktoré majú edukatívny charakter. Aktuálne sa pripomína svojou mobilnou novinkou s názvom Bunky v akcii. Ide o akčnú hru v žánri shooter/eater, ktorá vám dá možnosť stať sa akýmsi koordinátorom ľudskej imunity. 

Hráči tak budú musieť premyslene využívať schopnosti imunitných buniek a bojovať proti množstvu zákerných vírusov či baktérií. Štúdio chce s titulom apelovať na rozšírené zdravotné hoaxy, ktoré sa najviac ukazovali počas pandémie COVIDU-19. Autori hry zastávajú myšlienku, že slabá vedomosť o našej imunite vyvolala napríklad odpor proti vakcínam, čo by Bunky v akcii chceli zmeniť. 

Hra vám totiž vysvetlí rozdiel medzi špecifickou a nešpecifikou imunitou. Zároveň sa vám bude snažiť pomôcť lepšie pochopiť procesy, vďaka ktorým ľudské telo reaguje na nové baktérie a vírusy. Bunky v akcii ponúknu celkom desať levelov, kde sa postavíte proti vírusom ako herpes, salmonela, rotavírus či streptokoky. 

Imunitný boj sa bude odohrávať v štyroch prostrediach, konkrétne a koži, v pľúcach, tenkom čreve a v cievach. Hranie navyše sprevádza autentický soundtrack, ktorý simuluje vnútrotelový zážitok a príjemným bonusom je aj slovenská lokalizácia. Bunky v akcii sú aktuálne k dispozícii zdarma na operačnom systéme Android. Do týždňa sa však očakáva aj vydanie iOS verzie. 

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu