Slovenská hra stojí na Steame skoro 2 000 eur, autor však od jej kúpy odrádza

Slovenský autor The Hidden and Unknown tvrdí, že hra má pre neho hlbokú osobnu hodnotu. Tú nechcel hráčom predať len za pár šupov aj napriek tomu, že od kúpy titulu odrádza z prostého dôvodu.

The Hidden and Unknown je titul, ktorý sa do povedomia dostal najmä svojou cenou. Na Steame totiž stojí 1949,09 eur, zatiaľ čo cena bežných nových hier sa pohybuje na úrovni 29,99 až 79,99 eur. U nás tento počin rezonuje ešte o niečo viac, keďže autor pod prezývkou ProX žijúci vo Švajčiarsku je pôvodom zo Slovenska. 

Spojiť sa s ním podarilo portálu PC Games N, ktorému potvrdil, že ide o hlboko osobný titul. Zobrazuje vraj jeho vlastný životný príbeh s prímesou sci-fi prvkov. Cieľom hry The Hidden and Unknown je podľa autora ukázať, že aj keď ste v zlej životnej situácii, môžete v nej pracovať s tým, čo máte a eventuálne sa z nej dostať. 

Ak si myslíte, že autor chce na hre len zarobiť, zrejme by ste sa mýlili. Od jej kúpy totiž odrádza, pretože vzhľadom na cenu si ju nemôže dovoliť každý a nerád by ľuďom spôsobil finančné problémy. Cenovku takmer 2-tisíc eur však odôvodňuje tým, že nechce svoj život spracovaný v hre predať len za pár šupov. V konečnom dôsledku tak ide o zaujímavý marketing, na ktorý sa možno niekto chytí. 

Zdroj: pcgamesn.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu