Slovákov opäť prezváňajú zahraničné čísla

Zahraničné čísla začínajúce sa zvyčajne predvoľbou exotických krajín, opäť otravujú Slovákov. Mobilní operátori zvyčajne takéto nahlásené čísla blokujú, pomôže ich nahlásenie.

Tento jav sa z času na čas opakuje. Volá vám neznáme zahraničné číslo, ktoré len krátko prezvoní, prípadne keď stihnete hovor prijať, na druhej strane nič nepočujete. 

Zvyčajne ide o podvodníkov, ktorí sa od vás snažia získať peniaze z vami uskutočneného hovoru, keď sa snažíte zavolať späť. Pokiaľ hovor prijmete, nebude vás to stáť ani cent, problém nastane vtedy, keď na číslo zavoláte späť.

Hovor totiť môže byť spoplatnený zvýšenou tarifou a len samotné volanie do exotických krajín zo Slovenska nepatrí medzi lacné. Za minútu hovoru zaplatíte podľa cenníka svojho operátora od jedného po takmer štyri eurá. Nežiadúce čísla si môžete zablokovať aj vo svojom smartfóne.

Podozrivé telefónne číslo môžete nahlásiť operátorovi, ktorý ho po preverení zablokuje. Tento typ telefonátov nie je žiadnou novinkou, opakuje sa už roky. Treba byť ostražitý a nevolať automaticky na každý zmeškaný hovor späť. Ušetríte si tak nepríjemné prekvapenie pri čítaní faktúry. 
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu