Slováci a Česi oceňujú na telefóne odolnosť voči pádom a dlhú výdrž batérie

Podľa prieskumu agentúry Ipsos, ktorý si značka Honor objednala pri príležitosti uvedenia nových modelov na trh, si až polovica oslovených berie svoj telefón vždy a všade so sebou, a aspoň raz za hodinu skontroluje notifikácie.

Z prieskumu vyplynulo, že až 88 % opýtaných uprednostňuje odolné smartfóny, ktoré prežijú aj náhodné pády. Dnešné modely už okrem odolného skla na displeji ponúkajú aspoň základnú ochranu voči ošplechnutiu vodou, zosilnenú konštrukciu a drahším smartfónom nechýba certifikácia IP68. 

Značka Honor sa pýši tým, že pred uvedením nového modelu každý prechádza sériou záťažových testov. Napríklad Honor Magic4 Lite (recenzia) zvládol 2000-násobný tlak svetla, 24-hodinovú nepretržitú soľnú hmlu, simuláciu okolitého hluku, prešiel 800 000-násobným testom kapacity dotyku, bol vystavený teplotným cyklom od -20 °C do 55 °C a opakovaným testom pádu na tvrdý povrch. 

Výrobca vykonáva aj 3-ročnú simuláciu starnutia, aby mal zákazník istotu, že aj po rokoch bude mať pri používaní telefónu rovnaký zážitok, ako keď bol nový. Aj keď na to na prvý pohľad niektoré smartfóny nevyzerajú, zvládnu i náročnejšie zaobchádzanie. 

Podľa prieskumu je pre 81 % respondentov ďalšou žiadanou vlastnosťou dlhá výdrž batérie na jedno nabitie. Výrobcovia to riešia kombináciou silnej batérie, energeticky úsporného čipsetu, vyladeného systému a rýchleho nabíjania, ktoré v prípade núdze dokáže doplniť potrebnú energiu za niekoľko minút. 

Takmer trištvrtina z opýtaných si svoj deň bez smartfónu nevie vôbec predstaviť. Až 50 % z nás si so sebou smartfón berie vždy a všade a ďalších 24 % tvrdí, že majú pri sebe smartfón vždy, ak ho nezabudnú. 

Trend veľkých displejov zrejme len tak rýchlo nevymizne. Skôr naopak. Z dopytovanej vzorky účastníkov prieskumu až 58 % potvrdilo, že si internet prezerá výhradne cez svoj smartfón, a to je komfortnejšie na veľkej obrazovke. Osobný počítač a notebook využíva pri prezeraní 40 % dopytovaných. 

A jedna zaujímavosť na záver. Česi a Slováci najčastejšie kontrolujú notifikácie na svojom telefóne jedenkrát za hodinu. Túto možnosť označilo viac než 47 % opýtaných. Ako často telefón kontrolujete vy? Viete si dať aj celodennú pauzu? 

Zdroj: tlačová správa Honoru

Diskusia k článku:

Fero23.05.2022 - 07:53 Trvalý odkaz

Z prieskumu vyplynulo, že až 88 % opýtaných uprednostňuje odolné smartfóny a väčšina smartfónov má sklo z predu aj zo zadu 🤦

Miro23.05.2022 - 11:45 Trvalý odkaz

In reply to by Fero

Presne to isté aj mne napadlo ako prvé keď som zbadal nadpis článku. Ešte aj Samsung s22 dopadol horšie ako predchodca, hoci mu vyčitali plast..

Miro24.05.2022 - 12:54 Trvalý odkaz

In reply to by Fero

Lebo v každej jednej recenzii negovali použitie "plastu". Akoby prémiový mobil nemohol mať odolnejší plasstic, a len sklo je Top materiál..

Celá diskusia 4 príspevky