Silentel: slovenská apka pre bezpečnú komunikáciu

Ešte ste nepočuli o aplikácii Silentel? Nie ste sami. Používa sa vo viac než 50 krajinách po celom svete a počet odoslaných zabezpečených správa a uskutočnených šifrovaných hovorov podľa posledných štatistík rýchlo rastie.

Ostražitosť v kybernetickom priestore by mala byť dnes samozrejmosťou a jedným z riešení je využívanie zabezpečenej komunikácie. Za platformou Silentel stojí slovenská spoločnosť Ardaco. Zo zverejnených štatistík za rok 2022 vyplýva, že používatelia Silentelu poslali vyše 2,5 milióna správ, čo predstavuje rekordný počet v rámci jedného roka. 

V priebehu minulého roka uskutočnili používatelia dohromady viac než 681 000 hovorov, pričom čistý čas strávený telefonovaním v aplikácii presiahol 48 500 hodín. Uvedené výsledky sa týkajú všetkých troch platforiem, na ktorých je aplikácia dostupná - iOS, Android a Windows. 

Platforma využíva obojstranné end-to-end šifrovanie priamo v zariadení a navyše implementuje niekoľko ďalších zabezpečovacích mechanizmov, ktoré sú jedinečné a presahujú rámec štandardných produktov dostupných na trhu. Šifrovacie kľúče nepozná ani server samotnej aplikácie a nemôže tak získať obsah komunikácie. 

Spoločnosť informovala, že onedlho príde dôležitý update aplikácie, ktorý prinesie rozšírené funkcie. Aké, to zatiaľ neprezradila. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu