Sériu Realme 8 so 108 Mpix fotoprátom spoznáme 24. marca

Dvojica smartfónov bude mať premiéru na indickom trhu, kde už čoskoro odštartujú aj predobjednávky. Spoločnosť prvýkrát prinesie model so 108-megapixelovým fotoaparátom.

Už od februára je jasné, že nová série Realme 8 prinesie aj 108 Mpix obrazový snímač, a ponúkne tak alternatívu ku konkurencii, napríklad Xiaomi Redmi Note 10 Pro (základné info), ktorý bol uvedený len nedávno. 

Na indickom Twittre účte firma Realme zverejnila dátum predstavenia pripravovaných noviniek Realme 8 a Realme 8 Pro. Uskutoční sa 24. marca o 15-tej hodine nášho času. Vlastnosti fotoaparátu, ktorý dostane Pro verzia, ukázalo Realme na globálnej udalosti začiatkom marca.

1,52" senzor Samsung ISOCELL HM2 bude spájať deväť pixelov do jedného pre kvalitnejšie a jasnejšie snímky, výsledkom tak budú 12-megapixelové fotografie. Vďaka technológii In-sensor zoom vyhotoví osem snímok, ktoré pomocou AI spojí tak, aby vyniklo čo najviac detailov. Nebude chýbať nahrávanie videí až v 8K rozlíšení. Zvyšné tri fotoaparáty budú pravdepodobne širokouhlý, makro a bokeh. 

Výrobca prezradil, že Realme 8 Pro bude tenký 8,1 mm s hmotnosťou 176 gramov. Pri dnešnom trende viac než 200-gramových zariadení je to príjemné prekvapenie. Novinka by mala dostať Super AMOLED dsiplej s integrovanou čítačkou odtlačkov, Snapdragon 730G a batériu so 65 W nabíjaním. 

Pri slabšie vybavenom Realme 8 sa očakáva 6,4'' Super AMOLED displej, Helio G95, 64 Mpix hlavný fotoaparát, 5000 mAh batéria a 30 W rýchle nabíjanie. 

Kým príde k oficiálnemu odhaleniu všetkých detailov novej série, možno výrobca prezradí ďalšie podrobnosti z hardvérovej výbavy. 

Zdroj: realme.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu