Seriál The Last of Us nakopol predaje videohernej predlohy až o stovky percent

Videoherná predloha The Last of Us sa opäť vrátila do britského rebríčka najpredávanejších titulov. Nárastu rapídnej popularite sa teší remastrovaná PS4 aj prerobená PS5 verzia.

Streamovacia služba HBO Max odpremiérovala v polovici januára seriál The Last of Us na motívy hernej predlohy. Vznikol v spolupráci štúdia Naughty Dog a tvorcov seriálu Černobyľ. Takmer okamžite sa stal hitom a nadšení sú nielen hráči, ale aj kritici, ktorí hovoria o jednej z najlepších videoherných adaptácií. 

To sa samozrejme pozitívne odrazilo aj na dopyte po samotnej hre. Po premiére seriálu vzrástol predaj The Last of Us Part I (recenzia) o neuveriteľných 238 %. Nárastu rapídnej popularity sa teší aj staršia remastrovaná verzia hry, ktorá vyšla na konzoly PlayStation 4. Volá sa The Last of Us: Remastered a záujem o ňu vystrelil až o 322 %

O týchto číslach informoval renomovaný web Game Industry, ktorý dodáva, že The Last of Us sa vrátilo do britského rebríčka najpredávanejších titulov. Dokonca aj napriek tomu, že pôvodná hra vyšla ešte v roku 2013 na konzolu PlayStation 3. V tomto prípade sa však jedná o verzie pre PS4 s vydaním v roku 2014 a pre PS5, ktorá je kompletne prepracovaná na pomery najnovšej konzoly a vyšla len v septembri minulého roka. Sony tak rozhodne môže byť spokojné. 

Zdroj: Game Industry


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu