Séria Xiaomi 12S vyvinutá v spolupráci s firmou Leica je tu

Nová séria láka fotoaparátom vyvinutým v spolupráci s firmou Leica. Najvyšší model 12 S Ultra je vybavený 1'' snímačom Sony IMX989 a ako prvé zariadenie so systémom Android podporuje nahrávanie a prehrávanie videa Dolby Vision HDR.

Nový rad Xiaomi 12 tvorí trojica modelov. Základný Xiaomi 12S, pre náročnejších používateľov bude k dispozícii Xiaomi 12S Pro a technologických fanúšikov poteší Xiaomi 12S Ultra, ktorá podľa výrobcu posunie mobilnú fotografiu na novú úroveň. 

Celá séria obsahuje rôzne zobrazovacie systémy spoločne vyvinuté firmami Xiaomi a Leica, ktoré obsahujú objektívy Leica Summicron a podporujú zobrazovacie profily Leica. Xiaomi 12S Ultra ako najvyšší model využíva vo svojom systéme objektívov prvotriedne optické konštrukčné riešenia. 

Patrí sem napríklad asférický objektív 8P, ktorý pomáha vyriešiť bežné problémy pri fotografovaní, ako sú odlesky, ghosting a chromatická aberácia. Modul fotoaparátu Xiaomi 12S Ultra pridáva aj antireflexnú povrchovú úpravu šošoviek, povrchovú úpravu okrajov objektívu, materiál cyklického olefinového kopolyméru a filter infračerveného svetla s technológiou spin coating. 

Xiaomi 12S Ultra je vybavený 1-palcovým snímačom Sony IMX989 so štvorvrstvovým usporiadaním pixelov s veľkosťou jednotlivých pixelov 1,6 μm. Po zoskupení pixelov dosahuje veľkosť 3,2 μm, čo pomáha znížiť šum, rozširuje dynamický rozsah a zvyšuje zachytené svetlo, čím sa dosahuje vyššia kvalita obrazu aj pri slabom osvetlení. 

Medzi ďalšie novinky modelu Ultra patrí možnosť nahrávania a prehrávania videa Dolby Vision HDR a novinky využíva HyperOIS pre stabilizáciu pohybu počas nahrávania videa. 

Foto výbavou nezaostávajú ani zvyšné dva modely Xiaomi 12S a Xiaomi 12S Pro, ktoré sú vybavené na hlavnom fotoaparáte snímačom Sony IMX707. Ten ponúka veľkú plochu snímača aj veľké pixely s veľkosťou 1/1,28 palca a 2,44 μm po spájaní pixelov. 

Séria Xiaomi 12S "co-engineered with Leica" bola tiež navrhnutá tak, aby bola ústretovejšia voči fotografom pri postprodukcii. Celá séria podporuje 10-bitový formát RAW kalibrovaný laboratóriami Adobe Labs s metadátami pre korekciu farieb vloženými do súborov. 

Xiaomi 12S Ultra so 4860 mAh balériou podporuje 67 W káblové rýchle nabíjanie, 50 W bezdrôtové rýchle nabíjanie a 10 W reverzné bezdrôtové nabíjanie. Xiaomi 12S Pro je vybavený 120 W káblovým nabíjaním, 50 W bezdrôtovým nabíjaním a jednočlánkovou batériou s kapacitou 4 600 mAh, zatiaľ čo Xiaomi 12S ponúka 67 W káblové nabíjanie, 50 W bezdrôtové nabíjanie a batériu s kapacitou 4 500 mAh.

Celú sériu poháňa vlajkový 4 nm čipset Snapdragon 8+ Gen 1. Xiaomi 12S Ultra a Xiaomi 12S Pro dostali 6,73-palcový AMOLED displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, Xiaomi 12S je o niečo kompaktnejší, má len 6,28-palcovú uhlopriečku. 

Okrem trojice smartfónov mali premiéru aj novinky Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro a Xiaomi Home WiFi.

Všetky modely radu Xiaomi 12S vám postupne predstavíme v samostatných článkoch typu základné info. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu