Séria tabletov Xiaomi Mi Pad 5 by sa mala dostať aj do Európy

Dvojica nových tabletov, ktoré podporujú dotykové pero a ponúkajú veľmi slušnú hardvérovú výbavu za dostupnú cenu, by sa mala budúci mesiac začať predávať aj na európskom trhu.

Po dlhšom čase výrobca uviedol aj nové tablety, a posledné správy naznačujú, že by mohli byť určené nielen pre domácu Čínu, ale aj európskeho zákazníka. Informácie priniesol web gizmochina.com, ktorému to prezradil zdroj z dodávateľského reťazca. 

Xiaomi Mi Pad 5 dostal kovové telo, 11-palcový IPS displej s rozlíšením 2560 x 1600 bodov a 120 Hz obnovovacou frekvenciou. Čipset Snapdragon 860 doplní 6 GB operačná pamäť RAM a 128 GB alebo 256 GB úložisko bez možnosti rozšírenia microSD kartami. 

Na snímanie fotografií tu máme zadný 13 Mpix fotoaparát alebo prednú 8 Mpix kameru. Vo výbave nechýbajú stereo reproduktory, USB-C konektor ani 8720 mAh batéria s 33 W nabíjaním. Nad operačným systémom Android 11 beží nadstavba MIUI 12.5.

Xiaomi Mi Pad 5 Pro ponúka rovnaký displej aj konštrukciu ako lacnejši súrodenec, no hardvérová výbava je oveľa lepšia. Navyše dostal aj slot pre nanoSIM kartu a dotykové pero bude súčasťou balenia. Pri Mi Pad 5 si ho bude musieť zákazník dokúpiť. 

Medzi kľúčové špecifikácie Pro verzie patrí čipset Snapdragon 870 5G, pribudla aj 8 GB kapacita RAM a vzadu sa nachádaza dvojica fotoaparátov, pričom 5G model a Wi-Fi model dostanú rozdielne hlavné snímače. Tablet so slotom pre nanoSIM kartu ponúkne 50 Mpix fotoaparát doplnený 5 Mpix senzorom na snímanie hĺbky, Wi-Fi tablet sa musí uspokojiť s len 13 Mpix hlavným fotoaparátom. 

Ani MiPad 5 Pro nechýbajú stereo reproduktory, od základného modelu sa však líši ich počtom, nie sú štyri, ale rovno má osem reproduktorov. Do výbavy patrí aj GPS, Glonass, Galileo a 8600 mAh batéria sa pýši 67 W rýchlym nabíjaním. 

Cena ani presnejšia dostupnosť tabletov nie je známa, hovorí sa o septembri. Na domácom čínskom trhu sa 128 GB Mi Pad 5 predáva za 1999 CNY, čo je približne 256 eur. Mi Pad 5 Pro má cenu nastavenú na 2499 čínskych juanov, teda asi 320 eur. Stylus stojí 349 CNY (45 eur). Európska cena bude navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. 

Zdroj: gizmochina.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu