Séria Samsung Galaxy Watch4 prichádza na Slovensko s podporou Google Pay

Najnovšie modely inteligentných hodiniek Samsungu budete môcť od prvého dňa predaja využiť v obchoch na zaplatenie za tovar.

Platobná služba Google Pay odštartovala na Slovensku vo februári 2018, no hodinkami ste oficiálne platiť nemohli, iba mobilom s NFC čipom. Teraz konečne prichádza túžobná zmena a majitelia nových hodiniek Samsung Galaxy Watch4 a Galaxy Watch4 Classic ich budú môcť využiť aj na bezkontaktné platby. 

Vďačia za to novej platforme, ktorú Samsung vyvíjal v spolupráci s Googlom. One UI Watch beží nad systémom Wear OS od Googlu podobne, ako beží One UI pre smartfóny nad Androidom. Bezkontaktné platby hodinkami cez službu Google Pay budú dostupné od 27. augusta, tedy odo dňa, kedy na Slovensku oficiálne štartuje ich predaj. 

Všetko dôležité o hardvérovej výbave sme priniesli v základnom infe. Prichádzajú v dvoch modeloch - s otočnou lunetou a bez nej, pričom každý model bude dostupný v dvoch veľkostiach ciferníkov. LTE verzia zatiaľ dostupná na Slovewnsku nebude. 

Pre aktívne platby hodinkami je potrebné ich zabezpečiť PIN-om. Kým ich nedáte dole zo zápästia, pri platbách u obchodníkov nebudete musieť nič zadávať, stačí len apustiť platobnú službu a hodinky priložiť k terminálu. Keď hodinky zložíte z ruky, kým nezadáte PIN kód, nebudete môcť nimi platiť. Na rovnakom princípe fungujú napríklad Apple Watch.

Odporúčané ceny:

  • Galaxy Watch4 40 mm: 269 €
  • Galaxy Watch4 44 mm: 299 €
  • Galaxy Watch4 Classic 42 mm: 369 €
  • Galaxy Watch4 Classic 46 mm: 399 €
  • Galaxy Watch4 Classic 46 mm LTE: 449 €

Ak si v období od 11. 8. 2021 od 16:00 do 23:59 26. 8. 2021 predobjednáte Galaxy Watch4 alebo Galaxy Watch4 Classic na stránke www.samsung.sk alebo u vybraných partnerov, získavate nárok na bonus - Duálnu bezdrôtovú nabíjačku EP-P4300TBEGEU v hodnote 59,90 €.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu