Séria Samsung Galaxy Tab S9 osloví výkonom, dizajnom a perom S Pen v balení

Samsung uviedol na trh trojicu tabletov série Galaxy Tab S. Osloví najmä náročných zákazníkov, ktorí hľadajú prenosné zariadenie s kvalitným displejom a vysokým výkonom nielen na zábavu, ale aj na prácu. Každý model má dotykové pero v balení. (živé fotografie)

Trojicu tabletov Samsung tvoria modely Galaxy Tab S9 (11''), Tab S9+ (12,4'') a Tab S9 Ultra (14,6''). Líšia sa veľkosťou displeja, rozlíšením, rozmermi, hmotnosťou, pamäťovými verziami a kapacitou batérie. 

Spája ich dizajn, kvalitná kovová konštrukcia s certifikáciou IP68, displej Dynamic AMOLED 2X, konektivita a podpora pre dotykové pero S Pen, ktoré pomôže pri presnom ovládaní, rýchlom písaní textu a podobne. Každej z noviniek sa budeme postupne venovať v samostatných článkoch typu základné info. 

Srdcom každého tabletu Tab S9 je výkonný čipset Snapdragon 8 Gen 2 upravený špeciálne pre zariadenia Galaxy. Doplní ho 8 GB, 12 GB alebo až 16 GB operačná pamäť RAM. Podľa modelu bude k dispozícii úložisko s kapacitou od 128 GB až do 1 TB. 

Rad Galaxy Tab S9 má zo všetkých doterajších tabletov od Samsungu najvyššiu tepelnú účinnosť. Výparníková komora má špeciálnu konštrukciu, ktorá zodpovedá vysokej záťaži pri hraní. Teplo sa teraz rozptyľuje dvoma smermi a systém si preto udrží vysoký výkon po dlhšiu dobu. 

Kvalitný zvuk zabezpečí štvorica reproduktorov vyladených firmou JBL a samozrejmosťou je podpora Dolby Atmos. Okrem Wi-Fi verzie sa bude na trh dodávať aj LTE model s možnosťou využívať mobilné dáta od operátora. 

Operačný systém Android 13 je doplnený používateľským prostredím špeciálne prispôsobeným veľkým obrazovkám. Vďaka funkcii Multi Window  je možné naraz zobraziť až tri aplikácie v jednotlivých, úhľadne usporiadaných oknách. Môžete tak mať zároveň otvorený napríklad internetový prehliadač, galériu s fotografiami a poznámkový blok a plynulo medzi nimi prechádzať. 

V režime Pop-Up View sa zase aplikácie zobrazia ako plávajúce okná, pod ktorými je stále vidieť štandardná pracovná plocha. Aplikácia Multi Control zasa umožňuje ľahké kopírovanie a presúvanie textov a obrazových súborov medzi tabletom a smartfónom. Telefón je pritom možné ovládať priamo pomocou touchpadu na Galaxy Tab S9.

Všetky tablety radu Galaxy Tab S9 budú k dispozícii v grafitovej farbe, Galaxy Tab S9 bude dostupný aj v béžovom prevedení. Predobjednávky odštartovali na Slovensku 26. júla, v obchodoch budú tablety k dispozícii od 11. augusta 2023.

Odporúčané ceny sú nasledovné:

  • Galaxy Tab S9 8 + 128 GB: 899 eur Wi-Fi, 1049 eur LTE
  • Galaxy Tab S9 12 + 256 GB: 1019 eur Wi-Fi, 1169 eur LTE
  • Galaxy Tab S9+ 12 + 512 GB: 1239 eur Wi-Fi, 1389 eur LTE
  • Galaxy Tab S9 Ultra 12 + 512 GB: 1459 eur Wi-Fi, 1609 eur LTE
  • Galaxy Tab S9 Ultra 12 + 1 TB: 1759 eur Wi-Fi, 1909 eur LTE

Zákazníci, ktorí si v období od 26. 7. do 10. 8. 2023 (vrátane) alebo do vypredania zásob zakúpia tablety Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+ alebo Galaxy Tab S9 Ultra, môžu po registrácii v aplikácii Samsung Members odpredať svoje staré zariadenia a k výkupnej cene navyše získať výkupný bonus vo výške 200 eur (pri nákupe Tab S9), 250 eur (Galaxy Tab S9+) alebo 400 eur (Galaxy Tab S9 Ultra). Ďalej zákazníci získajú navyše pri nákupe nových modelov do 31. 8. automaticky Galaxy Premier Service na 1 rok. 

Živé fotografie:

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu