Séria Samsung Galaxy S22 dostáva na Slovensku Android 13 s One UI 5

Majitelia smartfónov série Galaxy S22 hlásia príchod aktualizácie s najnovšou verziou operačného systému Android 13. Súčasťou je používateľské prostredie One UI 5.

Viacerí čitatelia nám poslali snímky obrazovky svojich smartfónov, ktoré dokazujú príchod Androidu 13 s používateľským prostredím One UI 5 na sériu Samsung Galaxy S22

Začiatkom augusta spustil Samsung beta testovanie nadstavby One UI 5 pre majiteľov smartfónov Galaxy S22, Galaxy S22+ a Galaxy S22 Ultra. Aktuálne už je dostupná oficiálna aktualizácia pre všetkých a súčasťou inštalačného balíčka sú októbrové bezpečnostné záplaty Googlu.

Android 13 ponúka množstvo noviniek, vrátane nových funkcií pre ochranu súkromia. Vylepšenia sa dočkal dizajn, jazykové nastavenie ponúka rôzny jazyk pre systém aj pre aplikácie a pribudla aj možnosť kopírovania textu a médií z jedného zariadenia android do druhého jediným kliknutím.

Aplikáciám už nemusíte povoliť prístup k celej knižnici médií, ale len ku konkrétnym fotografiám a videám. Ak na svojom zariadení skopírujete do schránky citlivé dáta, ako je vaša e-mailová adresa, telefónne číslo alebo prihlasovacie údaje, Android po určitom čase automaticky históriu schránky vymaže.

One UI 5 prináša nové možnosti prispôsobenia vzhľadu prostredia, vylepšením prešli aj miniaplikácie a správa upozornení. Nové ovládacie prvky uľahčujú blokovanie upozornení z vybraných aplikácií, takže uvidíte len to, čo je pre vás relevantné. Medzi novinky patria aj vylepšené možnosti fotoaparátu. 

Pre Samsung Galaxy S22 má inštalačný balíček takmer 2,8 GB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. 

Za čitateľské tipy a screenshoty ďakujeme. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu