Séria Samsung Galaxy S21 dostáva aktualizáciu prostredia One UI 4

Aktualizácia softvéru ponúka lepšie možnosti prispôsobenia, bezpečnejšie súkromie a bohatšie možnosti prepojenia s ostatnými zariadeniami v ekosystéme Samsung. Update dostali aj hodinky Galaxy Watch.

Beta testovanie nového používateľského prostredia spustil Samsung pre sériu Galaxy S21 v septembri a v týchto dňoch sa na zariadenia dostáva oficiálna verzia One UI 4. 

K dispozícii sú nové palety farieb a štýly na prispôsobenie domácej obrazovky, ikon, ponúk, tlačidiel a pozadí aplikácií. Zmenili sa aj miniaplikácie alebo widgety. Update obsahuje aj nové emotikony, smajlíky, GIF obrázky a nálepky, ktoré sú prístupné priamo z klávesnice.

Medzi nové funkcie zabezečenia patria upozornenia či okno, ktoré sa zobrazí vždy, keď sa aplikácia pokúsi použiť kameru alebo mikrofón. Svoje súkromie tak máte viac pod kontrolou. 

Nové rozhranie umožňuje zjednotiť vzhľad všetkých zariadení v ekosystéme Samsung a synchronizovať obsah medzi nimi. Či už ide o tradičné smartfóny, smart hodinky alebo tablety. 

Aktualizované používateľské rozhranie One UI je na telefónoch radu Galaxy S21 dostupné od 15. novembra, čoskoro príde aj na predchádzajúce série Galaxy S, Galaxy Note, Galaxy A, Galaxy Z aj tablety. 

Zároveň je od rovnakého dňa k dispozícii nová aktualizácia softvéru pre hodinky Galaxy Watch, ktorá ponúka vylepšené funkcie zdravia a nové ciferníky.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Miro18.11.2021 - 11:04 Trvalý odkaz

Môžem potvrdiť že je na Slovensku od dnes 12ka s UI4 na S21 ultra, veľkosť inštalačného balíka približne 2,6 Gb

Peter Horniak18.11.2021 - 12:33 Trvalý odkaz

Jo, môžem potvrdiť.

Knoxville18.11.2021 - 17:24 Trvalý odkaz

Mesiac po Pixeloch?😮
Dobrá práca,Samsung!👍😉

Miro19.11.2021 - 07:45 Trvalý odkaz

Beta verzia bola na test v niektorých krajinách už skôr, ale toto "oneskorenie" má na svedomí nadstavba Samsungu UI4. Aj tak si myslím že to ešte celkom dobre stihli

Celá diskusia 4 príspevky