Séria Honor 20 dostáva používateľské rozhranie Magic UI 4.0

Najnovšia aktualizácia systému prináša pre Honor 20, 20 Pro a View 20 množstvo noviniek vrátane funkcie Viacero okien, jednoduchého multitaskingu a poznámkového bloku s možnosťou skenovania a rozpoznania textu na neskoršie skopírovanie.

Režim Viacero okien zobrazí plávajúce okno, v ktorom otvoríte niekoľko aplikácií súčasne. Plávajúce okno môžete pohodlne premiestniť na vami vybrané miesto alebo ho minimalizovať do plávajúcej bubliny na neskorší jednoduchší prístup.

Nové animácie v celom Magic UI 4.0 vytvárajú plynulejšie a jednotnejšie používateľské prostredie. Animácia s dlhším trvaním a vizuálnym efektom sa zobrazí napríklad pri prepínaní medzi albumami v Galérii alebo pri zobrazení roka a mesiacov v Kalendári.

V celom operačnom systéme boli vylepšené aj zdanlivo nepatrné efekty ikon. Napríklad pri vypnutí či zapnutí zvuku je prechod vizuálnej zmeny obohatený o krátku animáciu. 

V Galérii môžete vytvárať video príbehy pomocou vopred nastavených šablón so špeciálnymi efektami a hudbou na pozadí. Optimalizované funkcie vás navedú, ako výsledné video najlepšie poskladať a editovať.

Funkcia Prepojenie obrazoviek umožňuje spolupracovať niekoľkým vašim zariadeniam súčasne. Obrazovku inteligentného telefónu tak môžete zrkadliť na svojom notebooku, pričom v rovnakom čase môžete zobraziť až tri obrazovky vašich zariadení. Prepojenie funguje iba s notebookmi značky Hohor a Huawei s PC Manager verziou 11 a novšou.

Ochrana obrazovky režimom Nerušiť pri funkcii Prepojenie obrazoviek sa vám bude hodiť v prípade zrkadlenia obrazovky telefónu na notebooku. V režime Nerušiť sa budú prichádzajúce správy a hovory zobrazovať iba na vašom smartfóne, takže nebudú odvádzať pozornosť od premietania a ani neodhalia vaše súkromie.

Poznámkový blok teraz podporuje úpravu poznámok z niekoľkých zariadení súčasne. Môžete napríklad vložiť fotografiu z telefónu do poznámky upravovanej v tablete. Navyše je tu aj možnosť skenovania a rozpoznania textu na neskoršie skopírovanie. Okrem toho si svoju poznámku môžete uzamknúť heslom.

K ochrane vášho súkromia prispieva aj funkcia TrustSpace a App Lock. Náhľady nedávno navštívených aplikácií sa zobrazia rozmazane alebo budú skryté pod zámkom tak, aby ich dáta neboli nechcene odhalené.

Funkcia Súkromie zdieľaných fotografií umožní odobrať zo súboru fotografie miesto, čas a ďalšie informácie o zariadení ešte predtým, než sa o ňu rozhodnete podeliť.

Aby boli vaše dáta ochránene čo najviac, aktualizácia systému povolí iba minimálne oprávnenie na prístup k mikrofónu, kamere a vašej polohe. O všetkých ďalších žiadostiach o oprávnenie prístupu budete informovaní tak, aby ste sa mohli rozhodnúť, či oprávnenie povoliť alebo nie.

Aktualizácia prichádza na zariadenia postupne. Preto ak ste ju ešte nedostali, obrňte sa trpezlivosťou. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu