Šéf Huaweiu: neplánujeme predať našu mobilnú divíziu

Zakladateľ a CEO spoločnosti Huawei Ren Zhengfei po dlhej dobe predstúpil pred novinárov. Jeho cieľom bolo rozptýliť špekulácie okolo ich firmy a načrtnúť budúcnosť. Pochváli aj Apple za dosiahnuté úspechy.

Ren Zhengfei je zakladateľ a CEO spoločnosti Huawei predstúpil pred médiá po dlhšej dobe. Rozhodol sa rozptýliť rôzne fámy okolo biznisu v oblasti smartfónov. Zároveň vyjadril nádej v obnovenie obchodu s americkými firmami. Vidí možnosť zvratu aktuálnej situácie a zlepšenie obchodných vzťahov medzi Čínou a USA. Rád by sa stretol aj s novozvoleným prezidentom Bidenom, ktorému chce načrtnúť obojstranné výhody z obnovy obchodu:

„Možnosť dodávať tovar čínskym zákazníkom znamená pre americké firmy stimuláciu vlastného finančného výkonu. Ak by sa výrobná kapacita Huaweiu rozšírila, znamenalo by to, že americké spoločnosti by nám mohli predávať vo väčšom. Je to situácia prospešná pre obe strany. 

Verím, že nová administratíva zváži tieto možnosti aj svoju politiku voči nim. Stále dúfame, že budete môcť kupovať mnoho amerických komponentov a súčiastok, aby sa firmy z USA mohli rozvíjať spolu s čínskou ekonomikou.“

Šéf Huaweiu navyše dodal, že ako firma nemajú energiu na to, aby sa zapájali do politických hier. Radi by sa sústredili na rozvoj 5G sietí, ktorý pokladajú za kľúčový pre všetkých najväčších hráčov na poli smartfónov. Medzi zaujímavosti z jeho vyhlásenia patrí aj to, že iPhone 12 označil za najlepší smartfón na svete. K tomu pochválil Apple za úspechy, ktoré dosahuje na poli inteligentných telefónov. 

Zdroj: scmp.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu