Samsung zrejme bude dodávať svoje Exynos čipy firmám Xiaomi a Oppo

Tento rok odštartoval Samsung novým partnerstvom s firmou Vivo, ktorej dodáva svoje vlastné čipy Exynos. V aktuálnej správe sa hovorí, že chce kórejský výrobca svoju distribúciu rozšíriť a do úvahy prichádzajú Xiaomi či Oppo.

Web Business Korea prišiel s informáciami, že Samsung uvažuje o rozšírení zákazníckej základne svojich čipov Exynos. Popri firme Vivo sa spomína Xiaomi a Oppo s tým, že prvé lacné smartfóny na platforme Exynos by sme mohli vidieť z ich portfólia už budúci rok. Čínske spoločnosti majú totiž podľa neoficiálnych správ problémy s nedostatkom hardvéru, ktoré pre nich má vyriešiť práve Samsung. Ten vraj na trhu dominuje aj cenou.

Vivo je partnerom Samsungu už od začiatku tohto roka. Dohodli sa na dodávkach čipov Exynos 980 (model S6 5G) a Exynos 880 (model Y70s). Kórejský výrobca vraj v blízkej budúcnosti plánuje predstaviť nový čip strednej triedy Exynos 1080, ktorý by sa mohol objaviť v smartfóne Vivo X60. 

Zatiaľ nie je známe, o aké konkrétne modely čipov majú záujem Xiaomi a Oppo. Hovorí sa však o Exynose 981 SoC, ktorý má byť vo výrobe podľa Bluetooth SIG certifikácie.

Zdroj: Business Korea


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu