Samsung Wildlife Watch - staňte sa virtuálnymi ochrancami zvierat v africkom buši

Fotoaparáty Samsungu Galaxy S20 FE prenášajú nepretržitý stream divokej zveri z rezervácie Balule v Krugerovom národnom parku v Juhoafrickej republike. Novým projektom chce výrobca bojovať proti pytliactvu.

Pri príprave projektu sa Samsung spojil s firmou Africam, ktorá sa už v minulosti venovala zavádzaniu moderných technológií v afrických krajinách. Pri monitorovaní zvierat v buši zohráva jednu z hlavných úloh smartfón radu Galaxy S20. 

Dôležitá je tiež účasť ochranárskej organizácie Black Mamba, ktorú tvoria takmer výhradne ženy. Pomocou nenásilných metód sa snaží zabrániť pytliactvu, ktoré v pandemickej ére výrazne vzrástlo. Ilegálni lovci totiž využívajú náhlu absenciu turistov. 

Firma Africam v buši na rôznych miestach nainštalovala štyri mobilné telefóny Samsung Galaxy S20 FE a tým zdvojnásobila svoju súčasnú infraštruktúru v rezervácii Balule. Strážkyne pri strážení rezervácie používajú aj maskovaný džíp, ktorý je takisto vybavený telefónom Samsung Galaxy S20 FE.

Kamery v telefónoch budú nepretržite, 24 hodín denne a 7 dní v týždni, streamovať živý záznam z rezervácie Balule, ktorá je súčasťou slávneho Krugerovho národného parku v Juhoafrickej republike. Z pohodlia domova tak môžete sledovať ohrozené zvieratá v ich prirodzenom prostredí a užívať si pohľady na majestátne slony, levy či žirafy.

Keď sa k projektu pripojíte a stanete sa virtuálnym strážcom na internetových stránkach www.wildlife-watch.com, môžete poslať strážkyniam rezervácie správu, keď uvidíte nejaké zviera, ktorému hrozí útok od pytliaka. Môžete tiež zábery zdieľať na sociálnych sieťach alebo osloviť svojich priateľov a blízkych, aby sa k akcii pripojili.

Projekt Wildlife Watch bude trvať od 3. marca do 8. apríla 2021. Spoločnosť Samsung dúfa, že sa počas tejto doby podarí na situáciu afrických zvierat, počas pandémie trochu pozabudnutých, upozorniť maximálne množstvo ľudí. K ochrane ohrozených zvierat tak môžete prispieť aj vy. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu