Samsung vraj chystá 600 Mpix senzor fotoaparátu

Riešenie nového objektívu fotoaparátu, ktoré uniklo na internet by zabralo zhruba 12 % zadnej steny, z ktorej by vyčnievalo 22 milimetrov.

Známy leaker ice universe priniesol správy o tom, že Samsung údajne pripravuje svoj vlastný 600 Mpix snímač fotoaparátu. Únik doplnil aj obrázkom, ktorý vyzerá ako súčasť interného dokumentu alebo prezentácie. Je na ňom vidieť niekoľko podrobností, vrátane motivácie, ktorá Samsung v tomto smere poháňa. 

Výrobca sa tam odvoláva na to, že nahrávanie 4K / 8K videí sa stáva čoraz populárnejšie. Nový snímač má prispieť k tomuto trendu a priniesť zlepšenie v zoomovaní počas nahrávania videí s minimálnou stratou kvality. Snímač je označovaný ako ISOCELL 600MP a jeho uvedenie zrejme ešte nejaký čas zostane otázkou budúcnosti. 

Samsung totiž predtým musí vyriešiť viacero výrobných otáznikov, medzi ktoré patrí napríklad veľkosť novej súčasti fotoaparátu. Riešenie na obrázku by zabralo zhruba 12 % zadnej steny, z ktorej by veľký objektív vyčnieval 22 milimetrov. Rozlíšenie 600 Mpix nie je bežné ani u profesionálnych fotoaparátov a tak je otázne, či sa napokon niečo také dostane do finále pri smartfónoch. 

Zdroj: ice universe


 

Diskusia k článku:

disq07.12.2020 - 18:27 Trvalý odkaz

To je ešte otázka ďalekej budúcnosti, ale čo je už teraz, tak práve dorazila aktualizácia ovládačov grafiky Mali pre S20 a N20 sériu, ktorá ešte v marci hovorila v prípade Pixel 4 až o 40 % úspore GPU vďaka projektu Android GPU Inspector.

Celá diskusia 1 príspevok