Samsung v Q2 2022: rekordné tržby a solídne predaje vlajkových modelov

Spoločnosť Samsung oznámila finančné výsledky za druhý štvrťrok, ktorý sa skončil 30. júna 2022. Mobilnej divízii sa darilo.

Spoločnosť vykázala konsolidované tržby vo výške 77,2 bilióna KRW (58,464 mld. EUR), čo je v druhom štvrťroku rekordné číslo. Prevádzkový zisk bol vo výške 14,1 bilióna KRW (10,678 mld. EUR), čo je o 12 % viac než v predchádzajúcom roku. 

Divízia DS (Device Solutions) vykázala historické maximum štvrťročných výnosov už druhý štvrťrok po sebe, divízia DX (Device eXperience) zaznamenala výrazný medziročný rast výnosov. Rekordné tržby a prevádzkový zisk z mobilných displejov zaznamenala aj divízia SDC (Samsung Display Corporation), a to vďaka solídnym dopytom veľkých zákazníkov. Výkonnosť v segmente veľkých panelov bola slabšia.

Segmenty MX (Mobile eXperience) a Networks vykázali za druhý štvrťrok konsolidovaný výnos 29,34 bilióna KRW (22,219 mld. EUR) a prevádzkový zisk 2,62 bilióna KRW (1,984 mld. EUR). Celkový dopyt na trhu v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom klesol popri pokračujúcej slabej sezónnosti aj v dôsledku geopolitických problémov a obáv z inflácie.

Ziskovosť sa v porovnaní s predchádzajúcim štvrťrokom do určitej miery znížila i v dôsledku rastúcich nákladov na komponenty a logistiku, ako aj negatívnych vplyvov pohybu výmenných kurzov. Samsung si však zabezpečil medziročný rast tržieb vďaka solídnym predajom vlajkových modelov, ako sú série Galaxy S22 a Galaxy Tab S8.

(1 EUR = 1320,45 KRW; kurz NBS zo dňa 29. 7. 2022)

Zdroj: news.samsung.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu