Samsung uviedol televízory pre rok 2022: MICRO LED, Neo QLED a Lifestyle

Nové modely televízorov ponúkajú náročným používateľom najnovšie vylepšenia v oblasti kvality obrazu, zvukových technológií a smart funkcií.

Veľtrh CES 2022 v Las Vegas priniesol nielen nový telefón Samsung Galaxy S21 FE 5G (základné info), ale aj najnovšie televízory z radu MICRO LED, Neo QLED a Lifestyle. 

Vďaka mnohým vylepšeniam, realistickému obrazu, priestorovému zvuku, väčšiemu výberu veľkostí obrazovky, doplnkovému príslušenstvu, zdokonalenému ovládaciemu rozhraniu a možnostiam prispôsobenia na mieru požiadavkám užívateľov sú televízory roku 2022 príspevkom k realizácii vízie "Obrazovky všade, obrazovky pre všetkých".

Najmodernejšia obrazovka od Samsungu s technológiou MICRO LED ponúka to najlepšie, čo aktuálne vie ponúknuť. Obsahuje 25 miliónov samostatne riadených LED s mikrometrovou veľkosťou, ktoré vyžarujú svetlo rôznych farieb. Okrem hardvérových inovácií podporujú nové televízory MICRO LED aj 20-bitovú hĺbku farieb.

Okrem kvalitného obrazu môžete očakávať aj kvalitný zvuk, ktorý zaistí technológia Dolby Atmos s viacrozmerným zvukom vytváraným pomocou reproduktorov horného, bočného a dolného kanála. Na veľtrhu CES 2022 predstavil Samsung obrazovku MICRO LED v troch rôznych veľkostiach – 110'', 101'' a 89''.

Televízory Neo QLED pre rok 2022 prichádzajú s procesorom Neo Quantum Processor a dynamickým zvukom. Nová technológia Shape Adaptive Light využíva Neo Quantum Processor na analýzu čiar, tvarov a povrchov a na riadenie tvaru svetla z Quantum Mini LED, čo zvyšuje jas a presnosť zobrazenia všetkých objektov na obrazovke. 

Zásadnej modernizácie sa dočkali aj zvukové funkcie Neo QLED. Modely roku 2022 sú vybavené technológiou OTS Pro (Object Tracking Sound), ktorá využíva výkonné reproduktory pre horný priestorový zvuk. Vďaka pridaniu nových reproduktorov horného kanála môžu televízory Neo QLED podporovať aj technológiu Dolby Atmos, ktorá ponúka doposiaľ najdokonalejší 3D zvuk.  

Lifestylové televízory Samsung pre rok 2022 dokonale prepájajú dizajn a technológie, aby mohli ponúkať unikátne zážitky. Pri televízoroch The Frame, Sero a Serif bola použitá nová technológia Matte Display na ochranu proti odleskom, odrazom a odtlačkom prstov.

The Frame sa dodáva vo veľkostiach od 32" do 85", The Serif pribudla obrazovka s veľkosťou 65", takže teraz je tento televízor ponúkaný vo veľkostiach od 43" do 65". 

The Sero ponúka vylepšené sledovanie obsahu na novej obrazovke s technológiou Matte Display, ktorá sa dá nastaviť do vodorovnej aj zvislej polohy, pričom môžete sledovať súčasne rôzny obsah v hornej a dolnej časti obrazovky alebo počas sledovania vyhľadávať informácie na internete.

Smart televízory Samsung pre rok 2022 sú vybavené novým ovládacím rozhraním Smart Hub, ktoré ponúka vyhľadávanie a správu obsahu podľa preferencií používateľov. Bočný panel Smart Hub umožňuje tiež ľahký prechod medzi kategóriami Médiá, Hry (Gaming Hub) a Okolie, aby sa používatelia mohli zamerať na rôzne domáce aktivity.

K modelom roku 2022 je možné zakúpiť aj rôzne doplnkové príslušenstvo, ktoré umožňuje prispôsobiť podmienky sledovania TV požiadavkám používateľov. Ide nástenný držiak a stojan s automatickým otáčaním  pre The Sero, výmenné rámčeky pre The Frame a plne nastaviteľný tenký nástenný držiak pre všetky televízory. K dispozícii budú aj nové soundbary. 

Na Slovensku budú vybrané modely televízorov a soundbarov v predaji na prelome marca a apríla. Odporúčané ceny neboli ešte stanovené. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu