Samsung údajne zvažuje väčšiu integráciu služieb od Googlu

Kórejský výrobca si však aj napriek tomu chce ponechať vlastný ekosystém. Používatelia by tak mohli mať na výber, či sa uchýlia k službám od Samsungu alebo uprednostnia riešenia Googlu.

Podľa novej správy servera Bloomberg Samsung aktuálne rokuje o tom, že Googlu poskytne väčší prístup k svojim telefónom. Jednania majú stále prebiehať a žiadne oficiálne podrobnosti nie sú známe. Bloomberg v správe uvádza, že Google Asistent a Obchod Play by mali byť na Samsung zariadeniach medzi používateľmi viac propagované. 

Kórejsky výrobca si však vraj plánuje nechať aj vlastný ekosystém, ktorý nechce meniť. Cieľom rokovania s Googlom má byť predovšetkým zlepšenie zážitku používateľov, ktorí by mohli dostať na výber, či chcú natívne riešenie výrobcu alebo majú radšej nástroje od Googlu. Z prípadnej dohody by mohol Samsung finančne profitovať. 

Americký gigant už platí napríklad Applu za to, aby prehliadač Safari používal Google vyhľadávač v predvolenom režime. Zostáva len počkať na oficiálne stanovisko oboch spoločností. 

Zdroj: Bloomberg


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu