Samsung spustil domáce opravy vybraných smartfónov. Ku komponentu dokúpite aj náradie

Najskôr s tým prišiel Apple, teraz to v USA skúša v spolupráci s firmou iFixit Samsung. Doma si ale opravíte iba niektoré časti smartfónov alebo tabletov.

Ak sa na to cítite a bývate v USA, máte možnosť si opraviť napríklad rozbitý displej na Galaxy S20 sami doma. K náhradnému dielu si môžete dokúpiť aj potrebné náradie, ak ho doma nemáte, a podrobný návod ako na to, získate zo stránky iFixit. Bezplatne. 

Oficiálne povolenie na domácu opravu sa však netýka všetkých komponentov ani všetkých modelov. Môžete sa pustiť do výmeny displeja, pričom jeho súčasťou je aj batéria, zadného krytu alebo nabíjaieho USB-C portu. Z modelov sa môžu vykonávať opravy na smartfónoch série Galaxy S20, Galaxy S21 a tablete Galaxy Tab S7+. Napríklad cena displeja s batériou na Galaxy S21 spolu s náradím je 167,99 USD (bez dane). 

Spojenie s iFixit je dobrým krokom. Na webe ich komunity nájdeme množstvo videí a návodov na opravy. Záujemca o domácu opravu má k dispozícii, po vyhľadaní svojho modelu, bezplatný podrobný návod. Ak budete mať nejaké otázky alebo problém s opravou, na fóre iFixit môžete hľadať odpovede. vymenené staré diely môžete poslať na recykláciu späť do Samsungu. Na jeho náklady. 

V budúcnosti plánuje Samsung rozšírenie samoopravy o ďalšie zariadenia. Či sa program Self-Repair program spustí aj v Európe, sme sa zatiaľ nedozvedeli. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu