Samsung spustil beta testovanie nadstavby One UI 5

Ešte pred oficiálnym sprístupnením najnovšej verzie používateľskej nadstavby ju môžu majitelia série Galaxy S22 otestovať. Táto možnosť je zatiaľ dostupná iba v niektorých krajinách.

Samsung otvoril beta program One UI 5, ktorý je spočiatku dostupný pre majiteľov smartfónov Galaxy S22, Galaxy S22+ a Galaxy S22 Ultra v USA, Nemecku a Južnej Kórei. Ďalšie regióny budú postupne pribúdať. 

Aktualizácia One UI 5 prináša nové možnosti prispôsobenia vzhľadu prostredia. Teraz máte k dispozícii až 16 vopred nastavených farebných motívov na základe tapety a 12 ďalších farebných možností pre domáce obrazovky, ikony a rýchle panely. 

Vylepšením prešli aj miniaplikácie a správa upozornení. Nové ovládacie prvky uľahčujú blokovanie upozornení z vybraných aplikácií, takže uvidíte len to, čo je pre vás relevantné. 

Prvýkrát sa dá prispôsobiť preferovaný jazyk pre rôzne aplikácie. Či už používate viacero jazykov alebo sa len učíte nový jazyk, môžete si v Nastaveniach vybrať, ktorý jazyk sa bude pre jednotlivé aplikácie používať.

Medzi novinky patria aj vylepšené možnosti fotoaparátu, lišta priblíženia je citlivejšia pre presnejší zoom, a uľahčuje zaostrenie objektu iba jednou rukou.  V režime Pro a Pro Video pribudla nová ikona, ktorá ponúka užitočné tipy a triky, ako používať rôzne objektívy, funkcie a ovládacie prvky. 

Nový ovládací panel umožňuje zobraziť stav zabezpečenia telefónu, ukazuje, či existujú problémy so zabezpečením, a odporúča spôsoby, ako ich opraviť. V rámci beta programu budú podľa Samsungu postupne pribúdať aj ďalšie novinky.

Zdroj: news.samsung.com
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu