Samsung spustil beta program One UI 6 pre majiteľov série Galaxy S23

Používatelia smartfónov tohtoročnej série Galaxy S23, majú vo vybraných krajinách možnosť zapojiť sa do testovania najnovšej verzie používateľskej nadstavby One UI 6, ktorá beží na Androide 14.

Informoval o tom výrobca na svoje webovej stránke. Spätná väzba od účastníkov bude podľa vyjadrení Samsungu viesť k konečným úpravám aktualizácie používateľského prostredia pred jej oficiálnym vydaním. 

Nové prostredie One UI 6 založené na Androide 14 ponúkne efektívnejší dizajn so širšou možnosťou úprav. Prepracovaný bol panel s prístupom k najpoužívanejším funkciám a po stiahnutí lišty sa v pravom hornom rohu obrazovky objavila ikona s rýchlou možnosťou prispôsobenia. 

Novinkou bude možnosť nastaviť rôzne uzamknuté obrazovky podľa konkrétnych režimov a rutín, pribudne aj nový vlastný widget fotoaparátu, ktorý umožňuje nastaviť režim fotoaparátu a miesto uloženia – napríklad portrétový režim a priečinok len na zábery hlavy. Dôraz sa kladie aj na zabezpečenie súkromia a uložených dát. 

Medzi prvými, kto sa môže zapojiť do beta programu One UI 6 sú používatelia v USA, Nemecku a Južnej Kórei. Či sa program neskôr rozšíri aj do ďalších krajín, výrobca neinformoval. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu