Samsung sprístupnil na smartfónoch série Galaxy S21 a Z Fold4 režim Astrophoto

Posledná aktualizácia aplikácie Expert RAW od Samsungu priniesla nový režim Astrografia na ďalšie smartfóny. Umožňuje snímať nočnú oblohu s viacnásobnou expozíciou.

Aplikácia Expert RAW je určená používateľom, ktorí chcú fotografovať profesionálnejším spôsobom do formátu RAW. Ten umožňuje pri následnej úprave fotografie prístup k nekomprimovaným dátam snímky priamo zo snímača fotoaparátu. 

Snímanie nočnej oblohy je teraz s apkou Expert RAW a špeciálnym režimom Astrografia na vybraných smartfónoch Samsungu jednoduchšie. Na kvalitnú fotografiu však potrebujete nielen kvalitný snímač a softvér, ale aj čo najtmavšie okolie a naopak jasnú oblohu bez svetelného znečistenia. 

Ak zapnete režim Astrophoto, môžete si nechať zobraziť mapu nočnej oblohy s názvami hviezd, súhvezdí a planét na aktuálnom zábere. Budete tak vedieť, čo idete fotografovať. Funkcia Astrophoto spája viacero snímok, aby sa znížil šum na oblohe a v popredí, čo by malo pomôcť k čistejšiemu a detailnejšiemu záberu. 

Najnovšia verzia aplikácie Expert RAW má číslo 2.0.09.1 a stiahnete si ju z obchodu Galaxy Store. Ak už máte apku nainštalovanú, ponúkne vám dostupnú aktualizáciu automaticky po otvorení. Režim Astrophoto bol prvýkrát uvedený spolu s radom Galaxy S22. 

Zdroj: sammobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu