Samsung SmartThings Find vás upozorní na neznámy lokalizačný prívesok v okolí

V systéme SmartThings Find je registrovaných 300 miliónov uzlových bodov, teda zariadení, pomocou ktorých je možné vyhľadávať iné zariadenia Samsung Galaxy. Obsahuje aj dôležité bezpečnostné funkcie a upozorní vás na neznámy SmartTag, ktorý vás sleduje.

Samsung sa v tlačovej správe pochválil, že systém SmartThings Find rýchlo expanduje. Od júla 2022 pribudlo 100 miliónov uzlových bodov, čo znamená, že za 10 mesiacov narástol 1,5-krát. Ťažia z toho najmä zákazníci, lebo čím viac zariadení je v systéme registrovaných, tým vyššia je šanca, že sa ich stratený smartfón, hodinky, tablet či slúchadlá nájdu. 

SmartThings Find dokáže ľahko a rýchlo lokalizovať zariadenia Samsung Galaxy všetkých typov a je kompatibilný aj s príveskami Galaxy SmartTag a SmartTag+, ktoré je môžete pripevniť napríklad na kľúče, batožinu alebo vložiť do peňaženky.

Pre Samsung je prioritou spoľahlivé zabezpečenie a ochrana súkromia. Preto na zabezpečenie citlivých informácii používa v SmartThings Find šifrovanie dát a ďalšie ochranné nástroje prostredníctvom overenej bezpečnostnej platformy Samsung Knox. Údaje o lokalizácii zariadenia sa s ďalšími osobami zdieľajú výhradne s povolením používateľa. Identifikačný kód každého zariadenia sa navyše každých 15 minút automaticky mení a ukladá sa anonymne.

Užitočnou funkciou je Search for unknown tags near you (Vyhľadať neznáme prívesky v okolí). Dokáže zistiť, či sa vo vašom okolí nenachádzajú neznáme prívesky. Pomocou tejto funkcie je možné určiť silu signálu daného prívesku a podľa toho zistiť, ako ďaleko sa aktuálne nachádza. V prípade potreby môžete označiť vybrané prívesky ako bezpečné.

Ďalšou bezpečnostnou funkciou je Unknown tag alerts (Upozornenie ma neznáme prívesky). Pokiaľ systém SmartThings Find deteguje neznámy SmartTag, ktorý vás sleduje, pošle vám upozornenie. Tým systém chráni pred zneužitím lokalizačných služieb.

Pre aktiváciu tejto služby je v panely "Life" aplikácie SmartThings potrebné zvoliť položku Find (Nájsť) a v nastavení potom prepnúť funkciu Unknown tag alerts (Upozornenie ma neznáme prívesky). Pripadne je možné prívesky v blízkosti vyhľadať ručne.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu