Samsung predstavil používateľské rozhranie One UI Watch

Výhodou nového používateľského rozhrania je jednotná platforma vytvorená spoločne s Googlom, ktorá má ešte viac prepojiť smartfón so smart hodinkami. Ako prvý dostane One UI Watch nový model Galaxy Watch, ktorý bude uvedený v priebehu leta.

Samsung uviedol na veľtrhu MWC 2021 v Barcelone nové používateľské rozhranie One UI Watch určené pre inteligentné hodinky. Okrem toho potvrdil, že bude rozhranie One UI Watch k dispozícii na novej jednotnej platforme vytvorenej spoločne so spoločnosťou Google. 

Tešiť sa máme na vylepšený výkon, lepšia spolupráca hodiniek a smartfónov s operačným systémom Android a prístup k viacerým aplikáciám. Novém rozhranie prinesie úplne novú užívateľskú skúsenosť. Stačí si nainštalovať aplikáciu do smartfónu a ona sa automaticky nainštaluje aj do hodiniek, ak je s nimi kompatibilná. 

Ak si napríklad do smartfónu nainštalujete aplikáciu ukazujúcu aktuálny čas v rôznych časových pásmach, uvidíte ju na displeji hodiniek tiež. A keď naopak cez hodinky zablokujete nejaký prichádzajúci hovor alebo správu, ostane dané číslo zablokované aj v telefóne.

Jednotná platforma ponúkne nové funkcie a dokáže priamo do prostredia Galaxy Watch integrovať množstvo ďalších aplikácie tretích strán, ktoré sú k dispozícii v internetovom obchode Google Play. Možno nielen vývojárov poteší vylepšený nástroj pre tvorbu ciferníkov. 

Nové hodinky Galaxy Watch budú vôbec prvým zariadením s používateľským rozhraním One UI Watch a novou jednotnou platformou. Samsung ich predstaví na tradičnej akcii Unpacked počas leta spoločne s ďalšími prístrojmi.

K možnosti platenia hodinkami, ktorá určite mnohých zákazníkov zaujíma, sa zatiaľ Samsung nevyjadril. Nezabudol však pripomenúť, že pre svoje smart hodinky ponúka 3-ročnú podporu pre aktualizáciu systému od uvedenia konkrétneho modelu na trh. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu