Samsung pracuje na riešení bezpečnostného problému s čítačkou odtlačkov

Už tento týždeň by mal Samsung vydať opravnú aktualizáciu, ktorá odstráni problém s registráciou odtlačkov. Pri použití silikónovej fólie mohol zariadenie odomknúť ktokoľvek.

Pred pár dňami sa internetom začala šíriť informácia, že skener odtlačkov zabudovaný v displeji Samsungov série Galaxy S10 a Note 10 sa dá ľahko oklamať použitím silikónovej ochrannej fólie. 

Pri neoriginálnom príslušenstve na ochranu displeja sa môže stať, že ultrazvuková čítačka odtlačkov pod displejom povolí odomknutie zariadenia aj v prípade, že použijete nenaskenovaný prst alebo sa telefón pokúsi odomknúť cudzia osoba. 

Samsung na problém zareagoval a zverejnil vyhlásenie, v ktorom hovorí o pripravovanej aktualizácii. Kým nebude dostupná, odporúča majiteľom dotknutých zariadení odstrániť fóliu z displeja aj pôvodné odtlačky z nastavení a zaregistrovať nové. 

Podľa Samsungu je problém spôsobený ultrazvukovým snímačom, ktorý nesprávne prečíta 3D vzor fólie, ktorý považuje za odtlačok prsta. Vydanie opravného softvéru je podľa výrobcu naplánované na tento týždeň.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu