Samsung potvrdil, že chce tento rok spustiť na Slovensku bezkontaktné platby hodinkami

Majitelia inteligentných hodiniek Samsungu roky márne čakajú na možnosť zaplatiť ich pomocou v obchode za nákup. Sú tak v nevýhode napríklad oproti používateľom hodiniek značky Apple, Garmin či Fitbit. Do konca roka by mala prísť zmena.

Nedávne vyjadrenie oficiálneho zastúpenia Samsungu pre Českú a Slovenskú republiku naznačuje, že svitá na lepšie časy. Aj keď je tak trochu šalamúnske, pretože neodpovedá na to, či kórejský výrobca u nás sprístupní priamo platobnú službu Samsung Pay. 

Pokojne môže ísť o inú metódu bezkontaktných platieb hodinkami, napríklad pokiaľ by namiesto svojho operačného systému Tizen použil v nových smart hodinkách riešenie Googlu určené nositeľným zariadeniam, teda Wear OS, ktorého súčasťou je Google Pay. O tejto možnosti sa špekuluje v súvislosti s uvedením novej generácie Galaxy Watch. 

Oficiálne vyjadrenie zástupcu spoločnosti Samsung Electronics Czech and Slovak Davida Sahulu:
"Sme si vedomí toho, že je táto funkcia pre veľkú časť spotrebiteľov dôležitá. Dovoľte nám, prosím, ubezpečiť, že na spustení bezkontaktných platieb prostredníctvom našich chytrých hodiniek v ČR a SR pracujeme. Garantovať presný termín Vám nedokážeme, ale naším cieľom a želaním je funkciu spustiť ešte tento rok."

Tak či onak, dobrou správou je, že Samsung berie želania zákazníkov vážne a na možnosti platiť hodinkami jeho značky aspoň pracuje. Na viac informácií si ešte musíme počkať. 

Diskusia k článku:

Hogo Fogo24.03.2021 - 21:07 Trvalý odkaz

Opravte ma, ak sa mylim, ale Google Pay platby pokial viem na Slovensku stale nie su podporovane (napr hodinky Ticwatch)

Miro25.03.2021 - 06:09 Trvalý odkaz

Google Pay iba v hodinkách nie je podporovaný..

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy26.03.2021 - 10:51 Trvalý odkaz

In reply to by Lenka Ivančíková

cca pred 2 rokmi bola sluzba deaktivovana mimo podporovanych krajin (kde slovensko nie je) kedysi sa sice sluzba po aktivacii sama po urcitom case deaktivovala, ale dala sa opatovne zapnut. teraz sa neda vobec zapnut a nefunguje ani "g-pay enabler"
mozno sa nieco zmenilo (nepredpokladam) ale este koncom roka to tak bolo.

Celá diskusia 5 príspevkov