Samsung Pay by sa mal budúci rok rozšíriť do viacerých krajín

Od svojho uvedenia je služba dostupná v 26 krajinách. Tento rok prišla len do Indonézie. V roku 2020 by sa mala situácia zmeniť a výrobca údajne plánuje svoje mobilné platby rozšíriť ešte viac.

Mobilné platby Samsung Pay boli uvedené na trh v roku 2015. Odvtedy sa postupne rozširujú a aktuálne fungujú v 26 krajinách po celom svete. U nás bohužiaľ dostupné nie sú. Preto napríklad hodinkami Samsungu nemôžete u nás platiť bezkontaktne.

Možno sa to zmení budúci rok, pretože podľa portálu SamMobile má Samsung rozšíriť svoju digitálnu peňaženku a platobný systém do nových krajín.

Na webe www visa.sk sa informácie o Samsung Pay nachádzajú v slovenčine. Podľa zobrazeného starého modelu Samsung Galaxy S6 edge však ide zrejme o pôvodné informácie z roku 2015, zverejnené pri uvedení služby na európsky trh. Kartová spoločnosť údaje na stránke neaktualizovala už štyri roky. 

Zatiaľ nie sú k dispozícii podrobnosti o tom, ktoré krajiny rozšírenie zahŕňa. Ďalšie informácie by sme sa mali zrejme dozvedieť v dohľadnej dobe. Vo vyhlásení sa okrem toho uvádza, že cieľom Samsungu je tiež zlepšiť zákaznícke skúsenosti na existujúcich trhoch a pridať nové funkcie, integrované v spolupráci s ďalšími partnermi. 

Jediným trhom, na ktorý sa Samsung Pay rozšírilo tento rok, je Indonézia. Služba je aktuálne najobľúbenejšia v domácej Južnej Kórei, kde sa výrobca môže pochváliť aktívnymi používateľmi v počte 14 miliónov. 

Zdroj: SamMobile


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu