Samsung oznámil revolučný SSD disk, ktorý posúva hranice kapacity na nový rekord

Aktuálne prvenstvo v kapacite SSD diskov drží Nimbus Data ExaDrive s veľkosťou až 100 TB. Samsung však túto hranicu pokoril a s prehľadom predstavil nového kráľa.

Rýchle SSD disky patria aktuálne medzi najlepšie úložiská, ktoré svoje uplatnenie našli napríklad v počítačoch aj herných konzolách. Komerčné modely ponúkajú kapacitne spravidla niekoľko stoviek gigabajtov, zatiaľ čo rekord držal Nimbus Data ExaDrive s veľkosťou 100 TB. Toto prvenstvo mu však aktuálne s prehľadom vyfúkol Samsung. 

Juhokórejský výrobca totiž predstavil svoju revolučnú novinku s kapacitou neuveriteľných 256 TB. Zatiaľ však nie je známe, ako sa bude SSD disk volať a pomerne strohé sú aj ďalšie detaily. Samsung priznal len to, že novinka využíva pamäte typu QLC. Chýbajú ale informácie o rozmeroch, rozhraní či ďalšie technické špecifikácie. 

Nový SSD disk chce riešiť kapacitné problémy serverov, pre ktoré je prioritne určený. Zároveň ponúkne energetickú úsporu a niekoľko ďalších výhod, ktoré si Samsung zatiaľ necháva pre seba. Revolučný disk zároveň nie je určený na komerčné použitie, takže do svojho desktopu či konzoly si ho nenamontujete. Jedná sa iba o prototyp predstavený na podujatí Flash Memory Summit. 

Zdroj: semiconductor.samsung.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu