Samsung One UI 3.0 príde na prvé zariadenia v novembri

Niektoré modely ešte len nedávno dostali aktualizácie prostredia na verziu One UI 2.5 a výrobca už na svojom webe láka na novinky nadstavby One UI 3.0.

Tešiť sa môžeme napríklad na vylepšený panel Quick v notifikačnej lište, ktorý poslúži na ovládanie multimédií a plynulé prepínanie medzi hudbou a videom. 

Vďaka vylepšenému panelu oznámení bude k dispozícii viac zobrazených informácií, aj keď ostane telefón zamknutý. Správy z viacerých aplikácií budete môcť ľahko skontrolovať na jednom mieste. 

Starší Samsung Galaxy Z Fold dostane nové funkcie z druhej generácie smartfónu so skladacím displejom Galaxy Z Fold2. Zadná kamera poslúži aj na snímanie selfie záberov a pri fotení hlavným fotoaparátom bude môcť vďaka duálnemu zobrazeniu vidieť náhľad snímanej fotografie nielen ten, kto stlačí spúšť, ale aj snímaná osoba. 

Pribudnú nové pozadia uzamknutej obrazovky Dynamic Lock Screen rozdelené do 10 kategórií, aktuálne je vo One UI 2.5 dostupných päť kategórií. Novinka príde aj na tablety Galaxy Tab. 

Funkcia Good Lock vám umožní ľahko prispôsobiť zariadenie rôznymi spôsobmi, napríklad vytvoriť si svoju vlastnú pohyblivú tapetu, ktorá bude reagovať, keď pohnete telefónom. Viac možností prispôsobenia dostanú aj majitelia zariadení Galaxy Note 20. Pomocou funkcie Pentastic si upravia príkazy S Pen Air, nastavenia ukazovateľa a zvuku.

Vďaka maskám AR emoji, ktoré napodobňujú vašu mimiku, si pri videohovoroch užijete viac zábavy. Vo One UI 3.0 pribudnú videohovory zobrazené na celú obrazovku. 

Zoznam zariadení, ktoré dostanú One UI 3.0 zatiaľ Samsung neprezradil. Na svojom webe však uvádza, že bude k dispozícii od novembra 2020 a neskôr. Dostupnosť funkcií a služieb sa môže líšiť v závislosti od krajiny. 

Zdroj: samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu