Samsung má neviditeľnú klávesnicu, ktorú vám premietne do priestoru

Novinka spolupracuje so selfie kamerou a umelou inteligenciou. Technológia sleduje vaše prsty pri písaní na ľubovoľnom povrchu a na základe toho vytvára klávesový vstup.

Samsung začal rok 2020 oficiálnym predstavením noviniek, o ktorých sa šepkalo už nejaký čas. Viac sme sa im venovali v článku Samsung Galaxy S10 Lite a Galaxy Note 10 Lite sú tu. Poznáme slovenské ceny

Svojej povesti nezostal nič dlžný ani na výstave CES 2020, ktorá stále prebieha. Svetoví výrobcovia tam okrem nových produktov ukazujú aj rôzne technologické vychytávky. Samsung nie je výnimkou, čo dokazuje SelfieType.

Ide o neviditeľnú klávesnicu, ktorá vám umožní písať pomocou prednej kamery vášho smartfónu. Podobné riešenie predviedli laserové klávesnice, ktorých prototypy sme videli ešte v roku 2015.

Technológia od Samsungu funguje tak, že v spolupráci s umelou inteligenciou sleduje vaše prsty pri písaní na ľubovoľnom povrchu a na základe ich pohybu interpretuje vstup. 

SelfieType momentálne podporuje iba anglický jazyk. Vzhľadom na fungovanie ju však ocenia skôr používatelia, ktorí majú skúsenosti s písaním na znak presne. Ak na skutočnej klávesnici hľadáte znaky, neviditeľné riešenie od Samsungu zrejme nebude pre vás to pravé. 


Zdroj: YouTube

Diskusia k článku:

Začať diskusiu