Samsung JetBot 90 AI+ - robotický vysávač s čistiacou stanicou

Novinka firmy Samsung je ako prvý prístroj svojho druhu na svete vybavený umelou inteligenciou z dielne firmy Intel. Pomocou smartfónu sa môžete pripojiť ku kamere vysávača a použiť ho ako bezpečnostnú kameru v čase, keď nie ste doma.

Samsung JetBot 90 AI+ je vybavený nielen komplexným súborom senzorov, ale aj technológiou pre rozpoznávanie objektov v blízkom okolí. Základom je senzor typu LIDAR. Meria vzdialenosť od objektov a presne ich lokalizuje, takže pohyb vysávača po miestnosti je oveľa presnejší. 

3D senzor potom vníma rozdiely medzi jednotlivými objektmi, rozpozná napríklad hračku od nohy stoličky. Okrem toho dokáže na podlahe detegovať aj maličké predmety a ukladá do pamäte tvar miestnosti, aby pri vysávaní nastavil optimálnu trasu. 

Ak nejaký objekt vyhodnotí ako nebezpečný alebo ako zdroj prípadného ďalšieho znečistenia, jednoducho sa mu vyhne. Na ovládanie a nastavenie plánovaných vysávaní slúži mobilná aplikácia Samsung SmartThings. 

Vysávač sa tak dá ovládať odkiaľkoľvek. Výhodou, ktorá JetBot 90 AI+ odlišuje od konkurencie, je možnosť pripojiť telefón ku kamere vysávača a použiť ho ako bezpečnostnú kameru v čase, keď nie ste doma.

Po dokončení práce sa vysávač JetBot 90 AI+ automaticky vracia do základňovej stanice Clean Station, čo je špeciálne zariadenie typické pre robotické vysávače Samsung. Všetky nečistoty sa tam automaticky vyklápajú do vrecka, ktorý stačí raz za dva až tri mesiace vymeniť.

Pozn. redakcie: Podobný systém poznáme z robotických vysávačov značky iRobot série Roomba S9+ a Roomba i7+. Je to veľmi návykové riešenie, kedy sa naozaj niekoľko mesiacov nemusíte starať o vysypávanie vrecka s nečistotami. Skúsenosti s jedným z modelov sa dočítate v recenzii s názvom iRobot Roomba s9+ a Braava jet m6: vysávač a mop pre najnáročnejších

Na Slovensku by sa mal vysávač JetBot 90 AI+ začať predávať v tomto roku, cena zataiľ nebola stanovená. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu