Samsung Isocell GN2: 50 Mpix snímač s technológiou Dual Pixel Pro

Nový obrazový snímač ponúka oproti predchodcovi GN1 väčšie pixely, lepšiu spotrebu energie a novú technológiu automatického zaostrovania.

Samsung uviedol svoj nový obrazový snímač Isocell GN2 s 50 Mpix rozlíšením a pixelmi veľkosti 1,4 mikrometra. Vďaka špeciálnemu algoritmu ponúka až 100 Mpix obraz a vylepšené automatické zaostrovanie pomocou technológie Dual Pixel Pro. V prostredí s horším osvetlením, napríklad v interiéroch alebo za šera, dokáže snímač simulovať väčší 2,8 μm pixel pomocou technológie spájania štyroch pixelov, aby absorboval viac svetla a priniesol jasnejší a ostrejší obraz.

V režime 100 Mpix snímač GN2 precízne preusporiada farebné pixely pomocou inteligentného algoritmu mozaiky a vytvorí tri jednotlivé vrstvy po 50 Mpix snímkach v zelenej, červenej a modrej farbe. Tieto snímky sú potom zväčšené a zlúčené, aby vznikla jedna fotografia s vysokým 100 Mpix rozlíšením.

Isocell GN2 je prvý obrazový snímač spoločnosti Samsung, ktorý ponúka technológiu Dual Pixel Pro, zatiaľ najpokročilejšie riešenie automatického zaostrovania s fázovou detekciou (PDAF). 

Použitím dvoch fotodiód v každom pixeli obrazového snímača, využíva Dual Pixel Pro sto miliónov fázových detekčných prostriedkov na ultrarýchle automatické zaostrovanie. Riešenie navyše ponúka aj zaostrenie na všetky strany rozdelením pixelov nielen vertikálne, ako je to pri Dual Pixel, ale aj diagonálne. 

GN2 podporuje spomalené videá vo vysokom rozlíšení Full HD pri 480 snímkach za sekundu (fps) alebo 4K pri 120 fps. 

Výroba Samsung Isocell GN2 už odštartovala, a tak môžeme očakávať, že ho čoskoro uvidíme v niektorom z nových modelov smartfónov. Napríklad v pripravovanom Xiaomi Mi 11 Ultra. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu