Samsung Galaxy Z Fold 2 5G prichádza na Slovensko

Druhá generácia skladacieho smartfónu s vylepšenou konštrukciou, väčším displejom, novším procesorom a 5G konektivitou sa už čoskoro dostane do slovenských obchodov. Poznáme dátum aj cenu.

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G je určený nielen fanúšikom špičky technického vývoja, ale všetkým, ktorí nájdu využitie skladacieho displeja v bežnom i pracovnom živote.

Medzi hlavné prednosti novinky patrí veľký predný a ešte rozmernejší hlavný displej, odolné prevedenie, vylepšené dielenské spracovanie a nové funkcie.

Základom Samsungu Galaxy Z Fold 2 sú dva Infinity-O displeje s minimálnym rámom, takže zaberajú prakticky celú plochu prístroja, pričom oba sú väčšie než pri predchodcovi Galaxy Fold

Na vonkajšej strane je v zatvorenom stave k dispozícii 6,2-palcový AMOLED displej s rozlíšením 816 x 2260 b. Otvorený smartfón ponúka veľkú 7,6'' obrazovku a jemné rozlíšenie 1768 x 2208 bodov s až 120 Hz obnovovacou frekvenciou.

Výkonný hardvér tvorí čipset Snapdragon 865+, 12 GB operačná pamäť RAM a 256 GB úložisko, opäť bez možnosti rozšírenia microSD kartami. Nad operačným systémom Android 10 beží vlastná používateľská nadstavba One UI prispôsobená pre skladací displej. Podrobné špecifikácie sa dočítate v základnom infe. 

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G bude na Slovensku dostupný od 18. septembra v čiernej (Mystic Black) a bronzovej (Mystic Bronz) farbe za odporúčanú cenu 1 999 eur v internetovom obchode samsung.sk, alza.sk a značkových predajniach Samsungu. Predobjednávky odštartovali dnešným dňom, termín doručenia je 18. septembra. 

K novinke bezplatne získate 4-mesačné predplatné YouTube Premium. Okrem toho pri nákupe z oficiálnej slovenskej distribúcie automaticky dostanete poistenie náhodného poškodenia po dobu jedného roka od dátumu nákupu zariadenia. Výrobca zároveň sľubuje priebežné aktualizácie operačného systému Android v troch generáciách.  

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Tomas02.09.2020 - 12:19 Trvalý odkaz

Hned by som ho bral...nebyt tej ceny 😄

Anonym (bez overenia)03.09.2020 - 16:44 Trvalý odkaz

Neviem prečo, ale tu by sa tiez hodil spen

Borland04.09.2020 - 11:33 Trvalý odkaz

V zahraničí sa pomerne masívne pri objednávke využíva zľava cez starý telefón ako protihodnota. Napríklad za pôvodný Fold dávajú zľavu cca 800$ a podobne. U nás som pri predobjednávke nič také nenašiel. Je to škoda, lebo vysoká cena by sa aspoň takto dala znížiť.

Anonym (bez overenia)04.09.2020 - 12:50 Trvalý odkaz

Na Samsung stránke niečo je ale ked na to kliknem, tak potom ma len presmeruje na note 20 radu, asi robim niečo zle

Celá diskusia 4 príspevky