Samsung Galaxy Z Fold 2 5G - praktická extravagancia

Čitateľské skúsenosti s prémiovým zariadením, ktorého hlavným lákadlom je flexibilný 7,6'' displej. Dokáže nahradiť tablet?

Samsung Galaxy Z Fold 2 5G je druhou, resp. treťou generáciou skladacieho telefónu od juhokórejského výrobcu. Hoci je jeho súčasná cena na Slovensku stále extrémna, neodolal som a novinku som si zakúpil.

Cieľom článku nebude vypisovanie všetkých technických parametrov zariadenia, tie si môžete nájsť v článku Základné info: Samsung Galaxy Z Fold 2 5G. Venovať sa chcem reálnym dojmom počas používania a podeliť sa o svoje skúsenosti. Vopred upozorňujem, že ide o moje subjektívne názory, s ktorými sa nemusíte stotožniť.

Po prvom vytiahnutí telefónu z krabice prekvapila jeho hmotnosť. Poctivých 280 gramov je poznať a najmä v uzavretom stave sa zariadenie javí ako ťažké. Tento dojem sa takmer okamžite vytráca po jeho otvorení. Vtedy sa hmotnosť rozloží na väčšiu plochu a je ako keby prirodzenejšia k rozmerom malého tabletu. 

Prvé zatvorenie telefónu ide pomerne sťažka. Pánt sa však po niekoľkých opakovaných pohyboch dostane do svojej prevádzkovej pohody a otváranie a zatváranie je po čase jednoduchšie. Odpor pántu je nižší. Používatelia, ktorí majú Z Fold 2 od prvého momentu, hlásia síce zmenšený odpor pántu, ale údajne stále drží obe polovice telefónu v akejkoľvek želanej polohe. Nezodpovedanou otázkou je jeho stav po takých dvoch rokoch používania.

Otváranie a zatváranie telefónu chce trochu cvik. Musíte si nájsť miesto, kde telefón chytiť, keď ho chcete otvoriť alebo zatvoriť. Pri otváraní by sa zišli v konštrukcii malé zárezy, kam strčiť prsty. Bez nich sa trochu hľadám v obave, aby som pri otváraní nerypol nechtom do vnútorného displeja. Pri zatváraní je potrebné prekonať aretačnú polohu pántu a musíte telefón "zlomiť" zatlačením v strednej časti displeja, čím ale vždy palcom nechtiac otvorím nejakú aplikáciu.

Pri zatváraní Z Fold 2 si pokojne užívajte hlasité klapnutie. Nemusíte sa báť, že by sa displej pri zatvorení o seba dotkol. Bránia mu v tom dva malé výbežky, ktoré zabezpečujú potrebný odstup.

V uzavretom stave je možné telefón používať plnohodnotne jednou rukou. Veľa recenzentov sa sťažuje na úzky a dlhý displej. Pre mňa vonkajší displej znamená nielen pohodlné ovládanie telefónu jednou rukou, ale aj písanie jednou rukou, čo je v dnešnej dobe vzácnosť. Klávesnica je menšia a určite sa musíte trochu viac sústrediť na tlačidlá, ale pre bežné odpovede na Twitteri alebo na správy je plne postačujúca. Dlhý email si cez vonkajší displej radšej nevybavujte.

Pri pohodlnosti ostávame aj pri ďalších dvoch činnostiach, akými sú telefonovanie a fotenie. Úzky tvar je pri telefonovaní prirodzený a pripomína mi tvar klasického slúchadla v telefónnej búdke. Keď sme pri hovoroch, zvuk zo slúchadla je jasný a zreteľný, nemal som problém počuť volajúceho a druhá strana nemala problém počuť mňa.

Pohodlnosť pri fotografovaní v uzavretom stave spočíva najmä v istote uchopenia telefónu. Nemal som strach, že mi telefón vypadne ani pri manipulácii v jednej ruke počas snímania fotografie, čo sa nedá povedať o niektorých iných väčších zariadeniach, ako napríklad Huawei Mate 20X.

Odomykanie telefónu prebieha cez snímač odtlačkov prstov na bočnej strane telefónu, ktorý je zároveň súčasťou vypínacieho tlačidla. Keďže toto tlačidlo je fyzické, môžete si nastaviť, či má byť snímač stále aktívny a tým pádom si môžete telefón odomknúť letmým priložením prsta, alebo sa jeho funkčnosť má prebudiť až po fyzickom stlačení tlačidla. 

Odomykanie je rýchle a presné. Výhodou bočného tlačidla je možnosť odomykať telefón ako v uzavretom, tak v otvorenom stave. Preto opäť celkom nerozumiem žiadostiam niektorých recenzentov o zabudovanie senzora odtlačkov priamo do displeja.

Odomykať môžete telefón aj cez rozpoznávanie tváre. Tým, že selfie kamera je prítomná na vonkajšom aj vnútornom displeji, môžete takto odomykať telefón opäť pri oboch polohách telefónu.

Otvorením sa z Galaxy Z Fold 2 stáva obojručné zariadenie. V jednej ruke ho držíte, druhou ho ovládate. Telefón je možné úplne bezpečne celý oblapiť jednou priemernou chlapskou rukou. Písanie na klávesnici je zákonite taktiež obojručnou záležitosťou. Pre tento účel používam klávesnicu od Samsungu, ktorá je pre vnútorný displej Z Fold 2 prispôsobená a obsahuje režim rozdelenia, čím sa vám jej dve polovice priblížia k palcom. 

Paradoxne sa mi lepšie písalo palcami pri klasickej ucelenej klávesnici. 7,6-palcový displej pri danom pomere strán nevyžaduje žiadne artistické prehmaty pri písaní. Ak to porovnám s iPadom Air, pohodlnejšie a rýchlejšie píšem na Z Fold 2, a to mám stredne veľké dlane.

Poďme k hlavnej atrakcii telefónu a tým je vnútorný displej. Rozložením telefónu sa dostávate akoby z garsónky do 5-izbového bytu. Zrazu je na všetko priestor, všetko je viac viditeľné a usporiadané. Prílohy v e-mailoch sú čitateľné bez približovania, prezeranie webových stránok je pohodlnejšie a prezentácia fotografii sa dostáva na inú úroveň. Dokonca aj ten multitasking má zrazu zmysel. 

Stredný predel na displeji, alebo koľajnica, nevytvára pri konzumácii obsahu žiadny problém. Problémom je ale povrchová úprava displeja, resp. ochrannej fólie, ktorú aplikuje samotný Samsung. Je takmer nemožné displej udržať čistý. Možno si poviete, že toto je problém každého displeja, ale verte, že tento zachytáva šmuhy, prach a mastnotu päťnásobne viac než hocijaký iný displej. Doslova po prvých minútach vyzerá ako zamastený, použitý igelit od salámy, čo do veľkej miery skresľuje jeho zobrazovacie schopnosti. 

Aby toho nebolo málo, jeho čistenie je o to zložitejšie, o čo jednoduchšie sa zašpiní. Pri bežnom telefóne displej jednoducho pretriete a je hotovo. Pri Z Fold 2 musíte použiť mikrovláknovú handričku a jemne, bez veľkého tlaku, ho po častiach čistiť. Niektorí odvážlivci fóliu z displeja dali dole, čo samozrejme výrobca neodporúča. Faktom ale je, že čitateľnosť displeja sa odstránením fólie zvyšuje. Výber typu ochrannej fólie Samsungu teda nevyšiel, hoci oceňujem tento krok ako ochranu pred poškodením. 

Vnútorný displej je nielen hlavnou atrakciou telefónu, ale aj najdiskutovanejšou z pohľadu odolnosti. Určite ste mnohí videli test odolnosti na YouTube od známeho youtubera, ktorý dokázal spraviť na vnútornom displeji, resp. na jeho ochrannej fólii ryhu nechtom. Hoci mám veľmi rád testy odolnosti tohto typu, práve v tomto prípade výsledok nabudzuje možno až mylný dojem o odolnosti displeja v reálnom svete. 

Vnútorný displej je síce učite viac náchylný na poškriabanie, ale pri klasickom prehliadaní internetu, vybavovaní e-mailov a hraní hier nevzniká takmer žiadne riziko poškodenia. Telefón si na skúšku zobrala aj moja manželka s dlhými nechtami a k poškodeniu nedošlo. Pokiaľ náročky budete do displeja rýpať nechtom, ryhu spravíte. Stále však na displeji máte ochrannú fóliu, ktorú vám vie vymeniť Samsung (za poplatok), alebo si ju pri troche šikovnosti viete vymeniť aj sami. Zjednodušene povedané, vnútorný displej nie je až taký náchylný na poškodenie, ako sa na prvý pohľad zdá a pokiaľ sa k telefónu budete správať normálne (a občas si ostriháte nechty), nemusíte mať obavu.

Ovládanie vnútorného displeja je úplne rovnaké, ako pri každom Samsungu. Ide o starú známu nadstavbu One UI, ktorá beží nad Androidom 10. Zvoliť si môžete ovládanie cez gestá, alebo cez štandardnú trojicu tlačidiel, ktoré sú inteligentne posunuté na ľavé alebo pravé krídlo displeja tak, aby boli v dosahu palca.

Rozloženie widgetov a aplikácií na vnútornom a vonkajšom displeji si môžete zvoliť pre každý zvlášť. Voliteľné je aj správanie telefónu po jeho uzavretí. V menu telefónu si môžete zvoliť, či sa má uzavretím telefón zamknúť, alebo či má práve otvorená aplikácia pokračovať na prednom displeji a naopak. Je nutné dodať, že nie všetky aplikácie kontinuitu medzi oboma displejmi podporujú. Niektoré si vyžadujú reštart (niektoré hry), iné majú problémy s rozdielnym rozlíšením displejov. 

Napríklad keď pozeráte video cez YouTube na prednom displeji, maximálna ponúkaná kvalita videa je 720p. Po otvorení telefónu síce video pokračuje v prehrávaní, ale maximálna kvalita stále ostáva na hodnote 720p a YouTube vám ani len neponúka zvoliť si vyššiu kvalitu. Ponuka sa zobrazí až po reštartovaní aplikácie. Ide o malé drobnosti, ktoré by mohli byť vyriešené cez budúce aktualizácie, pokiaľ na nich zapracuje vývojár danej aplikácie. 

Podobných menších múch je viac. Určite ste zachytili nie práve pohodlné zobrazovanie obsahu aplikácii Instagram alebo Twitter. Je to pravda, aplikácie namiesto prispôsobenia obsahu všetko len zväčšia ako cez lupu a v konečnom dôsledku na väčšom vnútornom displeji vidíte menej obsahu než na vonkajšom menšom displeji. 

Čiastočným riešením je aplikácia Good Lock alebo NiceLock. Pokiaľ prezeráte web stránky a na veľkom displeji sa vám zobrazuje obsah v zjednodušenom mobilnom rozlíšení, stačí ísť do nastavenia webového prehliadača a zvoliť si zobrazenie pre PC.

Multitasking na väčšom displeji nadobúda o niečo väčší zmysel. Dve otvorené aplikácie sa dajú pomerne komfortne obsluhovať. Ešte aj tá tretia aplikácia (napríklad kalkulačka) sa na displej zmestí, takže ak často pracujete s viacerými aplikáciami, tento telefón pre vás môže znamenať cestu. 

Avšak multitasking nepovažujem za hlavný dôvod pre kúpu Z Fold 2. Z pohľadu praktickosti sa stále viac prikláňam k telefónom radu Note. Je to len môj osobný názor, ale prácu na telefóne stále zvládam rýchlejšie a precíznejšie cez S Pen. Ideálnou kombináciou by bol rozmerný displej Z Fold 2 spolu s podporou stylusu S Pen. 

Snáď sa dočkáme v niektorých ďalších generáciách. Šušká sa, že Samsung na riešeniach pracuje. Či stihne vyriešiť všetky problémy už do príchodu Fold3, zostáva zatiaľ tajomstvom. Výhodu vačšieho displeja preto nevidím ani tak v multitaskingu, ako v pohodlnejšej konzumácii médii, hier a webového obsahu.

Režim Flex mode, čiže prispôsobenie obsahu jednotlivých aplikácii pri jemne ohnutom displeji, je určite zaujímavý nápad, ale zatiaľ som mu neprišiel veľmi na chuť. Najviac ho používam pri fotení. Vtedy vidíte na jednej strane displeja svoju odfotenú fotku spolu s ovládacími prvkami fotoaparátu, a na druhej strane máte samotný hľadáčik fotoaparátu. Využiť sa tento režim dá aj pri prezeraní videí na Youtube, kde na spodnej strane displeja vidíte komentáre k videu zatiaľ čo na hornej strane sa vám prehráva video. Zakaždým ale displej po chvíľke vyrovnám a užívam si video v plnom rozsahu displeja.

Za zmienku určite stoja stereo reproduktory Z Fold 2. Tie hrajú jedným slovom úžasne. Keď som si prvýkrát pustil video na YouTube cez hlasné reproduktory, doslova som sa zľakol. Ich hlasitosť a kvalita ma naozaj prekvapila. Minimálne na kategóriu mobilného telefónu ide skutočne o veľký posun vpred. Naposledy som bol takto očarený reproduktormi Huawei Mate 20X. 

Fotenie je pre Z Fold 2 kategória sama o sebe. Mnohí sa sťažujú, že v tak drahom telefóne by uvítali mať konfiguráciu fotoaparátov zo Samsungu Galaxy Note20 Ultra. Cítia sa ochudobnení. Treba si uvedomiť, že 108 Mpix hneď neznamená viac než 12 Mpix. Môžem potvrdiť, že fotografické výsledky hlavného snímača sú výborné. Najmä ostrosť pri fotení bližších predmetov je vyššia než pri 108 Mpix fotoaparáte, pretože jeho hĺbka ostrosti má oveľa väčší rozsah. Jedinou kategóriou, kde Z Fold 2 oproti Note20 Ultra stráca, je približovanie. Päťnásobné optické priblíženie pri Note20 Ultra odvádza perfektnú prácu a dvojnásobné priblíženie Z Fold 2 jednoducho zaostáva, ak chcete fotiť vzdialenejšie objekty. Pokiaľ ste vyznávačmi maximálnych zoomov, tak Z Fold 2 vám dovoľuje maximálne priblíženie "len" 10-násobné.

Zaujímavá situácia nastáva pri voľbe fotografického pomeru strán. Pokiaľ fotíte cez vnútorný displej a chcete mať fotografiu vyplnenú na celom displeji, je potrebné zvoliť si pomer strán 4:5. Fotka bude mať tým pádom takmer štvorcový tvar. Ak však displej zatvoríte a pokračujete vo fotografovaní cez vonkajší displej, pomer strán bude zvolený ako "full", čo znamená, že bude vyplňovať celý predný displej, ale taký bude aj tvar fotografie. Čiže dlhý slíž. Ideálne je preto zvoliť si univerzálny pomer strán 16:9, ktorý ostáva zachovaný na oboch displejoch, hoci pri vnútornom displeji budete mať hore a dole čierne pruhy.

Niekde som čítal, že trojica 12 Mpix fotoaparátov pre Z Fold 2 je údajne rovnaká ako pre Samsung Galaxy Note10 lite. Nie je to pravda. Z Fold 2 má hlavný snímač so svetelnosťou f/1.8 a veľkosťou 1/1.76", 1.8µm, Note10 Lite má svetelnosť síce f/1.7, ale veľkosť je 1/2.55", 1.4µm. Fotografické výsledky sú obstojné aj za tmy, nočný režim odvádza svoju prácu dobre, hoci ma trochu prekvapil väčší šum. 

Asi najväčším príjemným prekvapením bol pre mňa režim selfie fotografie cez hlavny zadný fotoaparát, kedy môžete vidieť samých seba cez predný displej. Najskôr som to považoval za zbytočnú fičúrku aj preto, lebo nie som fanúšik selfie fotiek. Po čase som však tejto funkcii došiel na chuť. Tým, že telefón sa dá uchopiť jednou rukou aj v otvorenom stave a spúšť sa dá vyvolať gestom otvorenej dlane, je tento režim skutočne praktický. Ak by ste chceli používať štandardnú selfie kameru, môžete tak spraviť v uzatvorenom aj otvorenom stave, pretože obe kamery sú navlas rovnaké.

Galaxy Z Fold 2 podporuje jednu fyzickú SIM kartu a jednu eSIM. Na Slovensku sú zatiaľ dvaja operátori, ktorí podporujú tento typ elektronickej karty. Prechod z fyzickej SIM karty na eSIM je veľmi jednoduchý. Stačí ísť na stránky operátora, prihlásiť sa do svojho konta a prechod môžete vykonať priamo tam. Pre jej aktiváciu stačí ísť do nastavení telefónu, manažmentu kariet a pridať "nový plán". Oskenovaním QR kódu, ktorý sa vám objaví na stránkach operátora, si eSIM aktivujete.

Vnútorná 256 GB pamäť sa nedá rozšíriť cez pamäťové karty. Na trhu existuje aj verzia s vnútornou pamäťou 512 GB pod označením F9160. Ide o verziu určenú pre Hong Kong, ktorá sa okrem väčšieho úložiska líši aj absenciou eSIM, stále však podporuje LTE pásmo B20 (800 MHz).

Batéria je ďalším príjemným prekvapením. Zo začiatku som telefón používal najmä cez veľký vnútorný displej a mal som aktivovanú adaptívnu 120 Hz obnovovaciu frekvenciu. Telefón mi bez problémov vydržal celý deň s rezervou 30 % batérie. Po prvotnom ošiali, kedy začnete používať aj vonkajší displej, sa viete dostať bežne na dva dni používania. 

Samozrejme aj tu platí, že pokiaľ budete na vnútornom displeji hrať nonstop hry, výdrž bude klesať podstatne rýchlejšie. Nabíjanie cez priloženú nabíjačku trvá z 10 % na 100 % približne 1 hodinu a 30 minút. Telefón podporuje aj 11 W bezdrôtové nabíjanie, ktoré som nemal možnosť odskúšať.

Na záver uvádzam zopár otázok a odpovedí, ktoré by mohli byť pre potencionálneho kupcu zaujímavé.

Je súčasná cena 1999 € za telefón adekvátna?

Za vysokou cenou je, samozrejme, vývoj a použité technológie a je jasné, že tento typ zariadenia nie je určený bežnému zákazníkovi. Má v sebe punc exkluzivity. Telefón by bol ale oveľa atraktívnejší s cenovkou okolo 1200 €, kde sa dostáva do rovnakej cenovej kategórie ako Samsung Galaxy Note20 Ultra alebo iPhone 12 Pro Max. Ak vám nevadí nákup zo zahraničia, nemecké spoľahlivé e-shopy ponúkajú Z Fold 2 už za cenu okolo 1200 € a cena stále utešene klesá. Spolu s nižšou nákupnou cenou treba na druhú stranu vziať do úvahy komplikovanejší priebeh reklamácie a nutnosť posielať tovar poštou.

Pre koho je skladací Z Fold 2 určený?

Význam skladacieho telefónu vidím najmä pre tých, ktorí veľa cestujú a nechcú so sebou nosiť ešte tablet. Zariadenie 2 v 1 ponúka komfort mať vo vrecku telefón a tablet naraz, pohodlne ho využívať niekde v letiskových halách, kedy je človek vždy zaťažený nejakou batožinou. Pokiaľ veľa necestujete (čo je bežný prípad pre dnešnú korona dobu), povaľujete sa na gauči a máte vždy po ruke tablet, kupovať si skladacie zariadenie na domáce použitie prináša menšie benefity. Telefón pochopiteľne nie je pre tých, ktorí vyžadujú vodeodolné zariadenie.

Je telefón krehký?

Nie. Ide o poriadny kus pevne spracovanej elektroniky. V uzavretom stave znesie bežné použitie a taktiež bežné nosenie po vreckách teplákov a nohavíc. Ako pri každom inom telefóne platí, že spolu s kľúčmi v jednej kabelke vzniká riziko poškriabania najmä zadnej strany telefónu. Na externom displeji je od výroby aplikovaná fólia.

Pri otvorenom stave neznesie vnútorný displej rovnaké zaťaženie ako napríklad sklo. Je síce viac náchylný na poškriabanie, ale pri klasickom prehliadaní internetu, vybavovaní e-mailov a hraní hier nevzniká žiadne riziko poškodenia. Ako som už spomínal, telefón vodeodolný nie je a túto schopnosť som samozrejme ani neoveroval. S odolnosťou voči prachu je to lepšie. Pri bežnom nosení v teplákoch malé štetinky v pántoch zatiaľ prach úspešne filtrujú. Uvidíme po čase.

Mám si kúpiť radšej bežný telefón a k tomu tablet?

Pokiaľ tablet ešte nemáte a premýšľate aj o novom telefóne, Z Fold 2 má zmysel. Všetko máte v jednom šikovnom zariadení, ktoré sa dá schovať do vrecka. Kúpa takéhoto zariadenia je oveľa viac atraktívna najmä pri možnosti zadovážiť si ho za cenu spomínaných cca 1200 €. 

Pokiaľ tablet už máte a kúpite si z Fold 2, nastanú dve situácie. Alebo prestanete používať váš pôvodný tablet úplne a strávite svoj čas len na Z Fold 2, alebo budete naďalej používať svoj pôvodný tablet a kúpa Z Fold 2 sa vám možno bude zdať neopodstatnená.

Je praktickejší Samsung Galaxy Z Fold 2 alebo Samsung Galaxy Note20 Ultra?

Toto je čisto subjektívna záležitosť. Pre mňa osobne je Note praktickejšie zariadenie kvôli stylusu. Používam ho často. Robím si poznámky počas porád, ľahšie sa mi cez stylus manipuluje pri prehliadaní webu a klikaní na odkazy, ľahšie sa mi upravujú fotografie. Z Fold 2 má zase iné výhody. Ponúka želaný priestor, ktorý sa dá krásne využiť napríklad pri prezeraní webu, výkresov a PDF súborov, alebo prácou v Exceli. Všetko bude závisieť od toho, čo chcete so zariadením robiť.

Aké sú najväčšie slabiny telefónu?

Vysoká hmotnosť a hrúbka v zatvorenom stave, nie je vodeodolný, vnútorný displej sa extrémne ľahko zašpiní a jeho čistenie je zdĺhavé.

Záver

Samsung Galaxy Z Fold 2 bude rozdeľovať ľudí do dvoch skupín. Jedni budú Z Fold 2 považovať za zbytočne predražený telefón, ktorý dokáže spraviť rovnakú službu ako bežný smartfón a extra tablet. Potom tu bude druhá skupina, ktorá ocení mať dve zariadenia v jednom a nájdu si v tejto konfigurácii svoje benefity. 

Spoločným menovateľom je cena, ktorú by určite všetci uvítali nižšiu. Dobrou správou je, že v takom Nemecku sa telefón dá objednať už za spomínaných 1200 €, čím sa stáva atraktívnejší pre oveľa širšiu populáciu. 

Bez ohľadu na individuálny názor na Z Fold 2, je sympatické, že Samsung skúša posúvať technologické hranice ďalej. Pokiaľ by výrobca dokázal vyriešiť prekážky spojené s integráciou S Pen do budúcej generácie Fold3, išlo by o ďalší výrazný posun v tejto novej kategórii.

Súčasný Z Fold 2 je zaujímavé zariadenie, ktoré ešte potrebuje vyladiť po stránke hardvéru aj softvéru. Ak nad ním uvažujete a máte možnosť si ho kúpiť za cenu približne 1200 €, oplatí sa. Nebudete ľutovať.

Druhý názor Lenky Ivančíkovej:
Samsung Galaxy Z Fold 2 som niekoľko dní používala ako svoj primárny telefón a súhlasím s názorom Petra, ktorý písal tieto skúsenosti. Môj prvý dojem bol zmiešaný, telefón je ťažký, v zatvorenom stave hrubý, ale po otvorení máte z neho zrazu iný pocit. Hmotnosť už nie je taká výrazná a konštrukcia je vlastne primerane hrubá. Po rozpačitom prvom dni som mu tie ďalšie prišla na chuť, ako sa hovorí.

Tento typ zariadenia mi dáva väčší zmysel než napríklad skladacie véčka. Prezeranie obsahu na veľkom displeji je oveľa komfortnejšie, písanie dlhých textov nie je problém a videohovory cez Messenger dostali nový rozmer. Počas navigácie môžete sledovať pokyny na vonkajšom displeji a pokiaľ si chcete pozrieť nejaké podrobnosti, stačí telefón otvoriť a máte k dispozícii veľkú mapu. 

Výdrž batérie príjemne prekvapila a aj pri náročnom používaní zvládne jeden celý deň. Samozrejme, Galaxy Z Fold 2 nie je pre každého, ide o drahý smartfón. Jeho význam oceníte vtedy, ak vám dokáže nahradiť tablet, ktorý so sebou nosíte napríklad na cesty. Takto môžete mať pri sebe dve zariadenia v jednom. 

Diskusia k článku:

Profile picture for user Pavol Mišún

Pavol Misun09.11.2020 - 11:39 Trvalý odkaz

Velmi pekna recenzia resp popis skusenosti z pouzivania Z Fold 2.
Inak Z Fold 2 ma snapdragon bez ohladu na region ze ?

Tomas10.11.2020 - 11:52 Trvalý odkaz

Tento telefon absolutne nepotrebujem, ale definitivne chcem 😄

Celá diskusia 3 príspevky