Samsung Galaxy Z Flip5 zvládol v reálnom teste oveľa viac skladacích cyklov než Motorola Razr 40 Ultra

Mrkeybrd testoval, koľko otvorení a zatvorení zvládne ohybný displej smartfónu Samsung a Motorola. Výsledok prekvapil výrazným rozdielom. Než sa displej Galaxy Z Flip5 poškodil, trvalo mu to oveľa dlhšie než Razr 40 Ultra. A to ho ponárali do vody, ľadu, prachu aj múky s vajíčkami.

YouTuber Mrkeybrd na svojom účte nechal od 2. augusta v živom prenose otvárať a zatvárať dva smartfóny s véčkovou konštrukciou, ktoré sú veľkými rivalmi. Svoje sily si zmerali Samsung Galaxy Z Flip5 a Motorola Razr 40 Ultra

Každý z výrobcov udáva počet skladacích cyklov, ktoré majú zákazníkov presvedčiť o tom, že práve ich zariadenie zvládne niekoľkoročné používanie bez väčších problémov. Zvyčajne hovoria o údaji viac než 400-tisíc zložení. Ide však o laboratórne testovanie. 

Na YouTube účte Mrkeybrd odštartoval 2. augusta test dvoch konkurenčných modelov s cieľom zistiť, ktorý z nich sa "zlomí" ako prvý. Laboratórne testy sú takmer v sterilnom prostredí a nezohľadňujú ľudský faktor ani teplotu a vlhkosť, v akom sa bežný používateľ smartfónu reálne pohybuje. Nie každý vyvíjame rovnakú silu na otvorenie telefónu. Preto smartfóny testovali na YouTube reálni ľudia. 

Samsung Galaxy Z Flip5 zvládol vyše 223-tisíc cyklov bez väčších problémov. Až po tomto počte sa objavila chyba pántu, no vydržal aj nešetrné zaobchádzanie, keď ho ponárali do vody či vrecka s prachom. Po 400-tisíc cykloch ho vložili aj do múky s vajíčkami. 

Práve múka je zrejme dôvodom postupného znefunkčnenia Flip5. Ten je totiž odolný voči vode (IPX8) nie prachu. Keď sa po stranách telefónu objavila viditeľná ružová čiara, test bol ukončený a  na počítadle Galaxy Z Flip5 svietilo 401 146 otváracích cyklov

Kým Flip5 statočne odolával dlhý čas, Motorola Razr 40 Ultra "umrela" už po 126 266 cykloch. Aj podobné testy v reálnom prostredí môžu byť pre používateľov pri rozhodovaní o kúpe konkrétneho modelu užitočné a rozhodujúce. 

Zdroj: youtube.com/Mrkeybrd

Diskusia k článku:

Začať diskusiu