Samsung Galaxy Watch 3 by mali priniesť gestá a detekciu pádu majiteľa

V aplikácii Galaxy Watch3 Plugin bolo nájdených niekoľko zaujímavých informácií, ktoré popisujú fungovanie gest pre obsluhu hovorov. Zdrojový kód okrem toho hovorí, že nové Galaxy Watch 3 by mali byť nápomocné aj v prípade, že spadnete.

XDA Developers sú okrem iného známi aj tým, že sa vŕtajú v kódoch aplikácií, z ktorých potom vedia zistiť zaujímavé podrobnosti. Teraz sa pozreli na Galaxy Watch3 Plugin, kde našli niekoľko detailov o nových hodinkách. Týkajú sa najmä gest, o ktorých informuje zdrojový kód aplikácie. 

Ich podpora by mala uľahčiť prijatie a odmietnutie hovoru. Fungovalo by to tak, že keď používateľ zovrie a roztvorí päsť, môže zdvihnúť prichádzajúce volanie.

Ak chce hovor zrušiť, stačí potriasť rukou. Hodinky majú byť vybavené mikrofónom a reproduktorom, takže pohodlnému telefonovaniu potom už nič nebráni. 

Okrem toho sa v zdrojovom kóde našli aj zmienky o detekcii pádov, ktorá by sa mala starať o väčšiu bezpečnosť. Ak hodinky zistia, že používateľ z nejakého dôvodu spadol, začnú zvoniť po dobu jednej minúty. V prípade, že majiteľ nezareaguje, zavolajú záchrannú službu, prípadne na niektorý z vopred navolených núdzových kontaktov. 

Novú generáciu inteligentných hodiniek Galaxy Watch spolu s ďalšími novinkami, by sme mali spoznať 5. augusta, kedy sa koná Galaxy Unpacked.


Zdroj: XDA Developers

Diskusia k článku:

Začať diskusiu