Samsung Galaxy SmartTag2 ochráni nielen vaše cennosti, dokáže oveľa viac

Vylepšený inteligentný prívesok vám zabezpečí pokoj v duši. Získate s ním prehľad o pohybe a umiestnení vašich dôležitých predmetov i domácich miláčikov. Zariadenie ponúka aj funkcie, o ktorých možno ani netušíte.

Od predchádzajúcej generácie sa nový model Samsung Galaxy SmartTag2 líši nielen dizajnom, ale aj rozšírenými funkciami a ešte dlhšou výdržou batérie. Pri bežnom používaní ju stačí v lokalizačnom prívesku meniť každé dva roky. Ide o štandardnú batériu CR2032, ktorú vymeníte jednoducho bez použitia nástrojov. 

Vo využití Samsung Galaxy SmartTag2 sa nemusíte obmedzovať, disponuje totiž certifikáciou odolnosti IP67, takže zvládne prašné prostredie i ponorenie pod vodnú hladinu (sladká voda) do hĺbky jedného metra počas tridsiatich minút. 

Lokalizačný prívesok jednoducho pripevníte na dôležitý predmet, o ktorom chcete mať prehľad, prípadne vložíte do kufra, batoha či peňaženky. Môžete ho zavesiť na obojok vášho domáceho maznáčika a ak sa náhodou zatúla, v mobilnej apke si vyhľadáte jeho polohu a necháte sa na miesto navigovať. 

SmartTag viete využiť aj na vykonanie automatických príkazov stlačením tlačidla. Rutinu pridáte na stlačenie a podržanie. Môžete si tam nastaviť ovládanie zariadení IoT vašej inteligentnej domácnosti, pošlete oznámenie členom domácnosti, zmeníte režim mesta, zabezpečenia a podobne. 

Na správu a nastavenie funkcií nielen prívesku SmartTag2 slúži mobilná aplikácie SmartThings. Zariadenia a produkty pripojené do služby SmartThings Find tu máte na jednom mieste, vidíte ich polohu na mape, môžete sa k nim nechať navigovať a vidíte aj históriu polôh. 

Novinkou Galaxy SmartTag2 je nový Režim straty. Do prívesku viete nahrať svoje kontaktné údaje a krátku správu. V prípade straty môže nálezca prívesok oskenovať pomocou svojho smartfónu a prečítať si uložené informácie o majiteľovi. Režim straty funguje v kombinácii s akýmkoľvek zariadením s NFC portom a webovým prehliadačom. 

Ďalšou novinkou je vylepšená funkcia Compass View. Na displeji telefónu zobrazuje šípky, ktoré vás nasmerujú k polohe prívesku a vidíte aj zostávajúcu vzdialenosť. Režim podporujú všetky telefóny Galaxy s technológiou UWB.

To nie je všetko. S príveskom SmartTag2 a funkciou SmartThings Pet Care získate prístup zaznamenávaniu polohy pri venčení, histórii a možnosti zdieľať údaje napríklad s rodinnými príslušníkmi. Určite oceníte aj ďalšie možnosti ekosystému Samsung Galaxy, ktorý myslí aj na majiteľov domácich zvierat. 

Pet Care totiž ponúka aj Režim Sám doma. Po prepojení s robotickým vysávačom Samsung, ktorý má integrovanú kameru, napríklad model BESPOKE Jet Bot AI+, dokáže vysávač po nájdení vášho zvieratka nahrať krátke video, a vy tak vidíte, či je v poriadku. Vysávač vie dokonca prehrávať upokojujúcu hudbu, ak je zvieratko v psychickej nepohode a potrebujete ho upokojiť. 

Smart televízor Samsungu zasa pošle na váš mobil oznámenie, ak zaznamená jeho štekanie. Po zotmení môžete svojmu psíkovi na diaľku zapnúť svetlo, aby nemusel byť dlho v tme, prípadne zvýšite teplotu kúrenia, aby mu nebola zima. Ak všetky svoje produkty Samsung pripojíte do aplikácie SmartThings, získate vďaka ekosystému Samsungu široké možnosti prispôsobenia, nové funkcie a efektívnejšiu domácnosť.

Samsung myslel aj na vašu bezpečnosť a ochranu súkromia pre prípad, že by niekto dal do vašej tašky lokalizačný prívesok bez vášho vedomia s cieľom vás sledovať. Súčasťou SmartThings Find  je špeciálna bezpečnostná funkcia s názvom Upozornenie na neznámy tag, ktorá ochráni proti zneužitiu lokalizačných služieb. 

Prívesok Galaxy SmartTag2 je na Slovensku dostupný v čiernej a bielej farbe za odporúčanú cenu 39,90 eur. Výhodné balenie štyroch kusov má nastavenú cenovku 129,90 eur. Kúpiť si k nemu môžete priamo cez web samsung.sk aj trendový obal v piatich farbách, ktorého súčasťou je kovový krúžok s karabínou pre jednoduché pripevnenie. Na prvý pohľad tak rozpoznáte, ktorý predmet konkrétny prívesok chráni. Cena silikónového obalu je 24,90 eur.

Lokalizačný prívesok i voliteľné príslušenstvo je dostupné nielen v e-shope Samsungu, ale aj aj v bežnej predajnej sieti. 

Článok vznikol v rámci spolupráce so spoločnosťou Samsung Electronics. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu