Samsung Galaxy S9/S9+ dostáva na Slovensku Android 10

Konečne sa na Slovensku dočkali nového Androidu aj majitelia série Galaxy S9. Súčasťou inštalačného balíčka je nová verzia používateľskej nadstavby One UI 2.0.

Začiatkom tohto roka sme zverejnili plán pripravovaných aktualizácií Samsungu pre jednotlivé zariadenia, kde bol rad Galaxy S9 zaradený na január 2020. Plán bol ako tak dodržaný, na Slovensko sa dostal začiatkom februára. 

Súčasťou inštalačného balíčka je okrem Android 10 aj nová varzia používateľskej nadstavby One UI 2.0. Medzi novinky patrí tmavý režim s nastavením zobrazenia pre denné aj nočné prostredie, vylepšené ikony a farby, nové rozloženie nadpisov a tlačidiel eliminujúce plytvanie priestorom na obrazovke, čo má prispieť k pohodlnejšej navigácii s minimálnym pohybom prsta. 

Boli pridané nové navigačné gestá, Digitálna pohoda s novými rodičovskými kontrolami pomôže sledovať aktivity detí a v aplikácii Fotoaparát pribudla možnosť úpravy režimov, ktoré sa zobrazujú v dolnej časti obrazovky. 

Veľkosť inštalačného balíčka je takmer 1800 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Pokiaľ na váš Galaxy S9 alebo Galaxy S9+ zatiaľ update nedorazil, obrňte sa trpezlivosťou. 


Za čiateľský tip aj snímku obrazovky ďakujeme Marekovi.
 

Diskusia k článku:

Knoxville17.02.2020 - 21:46 Trvalý odkaz

No neviem. 17. deň v mesiaci mi nepríde ako ZAČIATOK mesiaca keď už sme vlastne za polovicou. Ale možno máte v redakcii iný kalendár.🤔 To len taká malá oprava...😉

Lenka Ivančíková18.02.2020 - 08:14 Trvalý odkaz

In reply to by Knoxville

Samsung ho spristupnil zaciatkom mesiaca (okolo 7.), informaciu o tom sme dostali v polovici mesiaca (15.). 🙄 Naozaj su tieto ironicke posty nutne?

Martin18.02.2020 - 12:31 Trvalý odkaz

Po update na Android 10 mi notifikacna dioda neupozornuje na zmeskane hovory. Nepomohol Factory reset, ani spustenie v Nudzovom rezime.
Funguje to Vam, ostatnym?

P.S: Ja som dostal update na Android 10 5.2. Telefon kupovany v Datarte.

Celá diskusia 3 príspevky