Samsung Galaxy S9/S9+ dostáva na Slovensku Android 10

Samsung ide podľa už skôr zverejneného plánu a poslal na svoje dva roky staré top modely série Galaxy S9 nový Android 10 s nadstavbou One UI.

Začiatkom tohto roka zverejnil Samsung plán pripravovaných aktualizácií pre jednotlivé zariadenia. Dvojica Galaxy S9/S9+ bola zaradená na január 2020. Slovenská distribúcia sa tak oneskorila len mierne. 

Medzi novinky One UI 2.0 patrí tmavý režim s nastavením zobrazenia pre denné aj nočné prostredie, vylepšené ikony a farby, nové rozloženie nadpisov a tlačidiel eliminujúce plytvanie priestorom na obrazovke, čo má prispieť k pohodlnejšej navigácii s minimálnym pohybom prsta. 

Boli pridané nové navigačné gestá, Digitálna pohoda s novými rodičovskými kontrolami pomôže sledovať aktivity detí a v aplikácii Fotoaparát bola pridaná možnosť úpravy režimov, ktoré sa zobrazujú v dolnej časti obrazovky. 

Veľkosť inštalačného balíčka je takmer približne 1700 MB, preto na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Pokiaľ na váš Galaxy S9/S9+ zatiaľ update nedorazil, obrňte sa trpezlivosťou. 

O dostupnosti aktualizácie pre Samsung Galaxy S9+ nás informoval čitateľ Martin, ktorý svoj smartfón kupoval z voľného predaja. Poslal aj snímku obrazovky, za čo mu ďakujeme. 

Diskusia k článku:

Martin09.02.2020 - 18:23 Trvalý odkaz

Po update na Android 10 mi nefunguje korektne notifikacna dioda - neupozornuje na zmeskane hovory. Ostatne zmeskane udalosti zobrazuje iba pri zapnutom "Bocnom svetle". Ma niekto podobnu skusenost? Factory reset nepomohol...

Jan11.02.2020 - 21:33 Trvalý odkaz

No ja este nemam UI2 ..Neviem kde je chyba ci
U operatora alebo sa este sa caka..Pritom to mam nastavene na update hmmm.😑😑

Celá diskusia 2 príspevky