Samsung Galaxy S21 zrejme príde bez nabíjačky a slúchadiel v balení

Vyzerá to tak, že kórejský gigant sa k problematike nabíjačiek postaví ekologicky podobne ako Apple. Zdrojom informácie je dokument z certifikačného úradu v Brazílii, kde bola registrovaná séria Galaxy S21.

Apple počas tohtoročnej konferencie zameranej na iPhone 12 oznámil, že ich smartfóny budú po novom dodávané bez nabíjačky a slúchadiel v balení. Týmto rozhodnutím sa odvoláva na ekológiu.

V krabičke bude už iba USB kábel. Pripojíte ho k väčšine dnešných nabíjačiek, ktoré máte doma. Táto politika by v konečnom dôsledku mala znížiť množstvo elektroodpadu, ktoré produkujú nabíjačky. 

Na podobnú vlnu by mal naskočiť aj Samsung so sériou Galaxy S21, ktorá by mohla byť uvedená už začiatkom budúceho roka. Nový modelový rad bol certifikovaný národnou telekomunikačnou agentúrou v Brazílii.

V dokumentoch Anatelu sa našlo upozornenie v portugalčine, ktoré hovorí, že novinky budú dodávané bez nabíjačky a slúchadiel v balení. 

Zdá sa, že Apple vo svete smartfónov znova začal trend tak, ako kedysi spustil vlnu výrezov či postupnú absenciu 3,5 mm jacku. Na oficiálne potvrdenie od Samsungu si však ešte počkáme. 

Zdroj: tecnoblog.net


 

Diskusia k článku:

shaggy09.12.2020 - 17:39 Trvalý odkaz

"...kórejský gigant sa k problematike nabíjačiek postaví ekologicky podobne ako Apple"

Ale jasne, ide o ekologicky aspekt, vobec nie ekonomicky...

ML10.12.2020 - 22:26 Trvalý odkaz

Prečo od Apple kopírujú zrovna takéto opičky... 8-]

Peter11.12.2020 - 12:47 Trvalý odkaz

Od posledného telefónu mám nabíjačku ešte nerozbalenú v krabičke. Aj slúchadlá sú tam.
Takže ak by bolo možné kúpiť telefón bez nabíjačky a slúchadiel v lepšej cene, kľudne.

Celá diskusia 4 príspevky