Samsung Galaxy S21 FE zrejme dorazí až v poslednom štvrťroku

Nástupca obľúbeného fanúšikovského modelu pravdepodobne dorazí na trh s oneskorením. Dôvodom má byť nedostatok čipov, ktorý trápi nielen automobilový priemysel, ale aj technologické firmy.

V máji hlavný analytik spoločnosti DisplaySearch a DSCC Ross Young odhadoval, že výroba Samsungu Galaxy S21 FE by mohla odštartovať v júli a na trhu by sa mohol objaviť v septembri. Problém s nedostatkom čipov ale všetko mení a fanúšikovský model sa pravdepodobne oneskorí.

Naznačujú to správy webu fnnews.com, podľa ktorého sa uvedenie novinky odloží a na trhy v USA a Európe príde najskôr až v októbri. Pôvodne sa plánovalo uvedenie na august. Dokonca sa vraj kvôli chýbajúcim čipom uvažovalo aj nad zastavením výroby.

Dopyt po čipoch je veľký a nie je isté, či vzhľadom na ich nedostatok nedôjde k ďalšej zmene harmonogramu. Takisto je pravdepodobné, že pôvodne plánovaný objem výroby bude v realite výrazne nižší. Samsung sa zatiaľ oficiálne bližšie nevyjadril. 

Možný dizajn Galaxy S21 FE načrtli rendery zverejnené v apríli. Očakáva sa rovný 6,4-palcový Infinity-O Full HD+ displej so 120 Hz obnovovacou frekvenciou, čipset Exynos 2100 alebo Snapdragon 888, možno až 8 GB operačná pamäť a minimálne 128 GB úložisko. 

Sklenenú konštrukciu z top modelov pravdepodobne nahradí plast so špeciálnou úpravou napodobňujúcou sklenený povrch a neprekvapilo by, keby trojitý fotoaparát dostal niektoré prémiové funkcie modelového radu S21. 

Zdroj: fnnews.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu