Samsung Galaxy S11 zrejme dostane nový snímač nočných fotografií

Špekulácie vychádzajú z toho, že si výrobca zaregistroval ochrannú známku na názov Bright Light. Podľa detailu v popise sa má spájať s fotoaparátom smartfónov a tabletov.

Aj keď nás od uvedenia novej série Samsung Galaxy S11 delia ešte mesiace, na internete sa už postupne začínajú objavovať úniky. Ten posledný vychádza zo žiadosti na patentovom úrade, ktorú si Samsung podal v súvislosti s novým Bright Night snímačom. 

Podľa popisu má byť použitý v smartfónoch a tabletoch. Očakáva sa, že pôjde o úplne nový senzor pre nočné fotografie a videá, ktorý by svoj debut mal zažiť práve v novom Galaxy S11.

Objavili sa aj informácie, že by mohlo ísť o názov pre nový 108 Mpix snímač, ktorý Samsung predstavil v auguste (viac v článku Samsung uviedol 108 Mpix snímač pre mobilné zariadenia). Výrobca už spojenie Bright Night použil pre nočný režim v modeloch Galaxy S10 a Note 10. Teraz by zrejme malo ísť nielen o softvérovú, ale aj hardvérovú záležitosť. 

Doteraz sme videli niekoľko renderov dizajnu nového Galaxy S11, ktorý mal päť kamier v obdlžníkovom výreze. Jedna z nich by teoreticky mohla byť nový Bright Night snímač. V súvislosti s Galaxy S11 sa spomína aj laserový autofókus, schopný zaznamenať až 8K videá. 

Do fotoaparátu by mali pribudnúť aj nový režisérsky režim, nočný hyperlapse, režim Single Take Photo a vertikálna panoráma. Na oficiality si ešte počkáme. 

Zdroj: nl.letsgodigital.org


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu