Samsung Galaxy S10 dostáva v Nemecku stabilnú verziu Androidu 10

Nemeckí používatelia top modelu od Samsungu dostávajú nový Android ešte pred koncom roka. Inštalačný súbor je prekvapivo malý a výrobca uvoľňuje aktualizáciu postupne. Začal zrejme tými, ktorí boli súčasťou beta testu.

Len včera sme vás informovali, že Samsung Izrael zverejnil plán aktualizácií na Android 10. Celý proces mal odštartovať až v januári práve top modelmi Galaxy S10, Galaxy Note 10 a Galaxy Note 9.

Išlo však o plán pre Izrael, ktorý sa nemusel zhodovať s trhmi iných krajín. Samsung úvahy potvrdil a v týchto dňoch, teda ešte pred koncom roka, vydáva stabilnú aktualizáciu na Android 10 v Nemecku

Inštalačný súbor je prekvapivo malý a vyžaduje stiahnuť len niečo cez 133 MB. Súčasťou je samozrejme nadstavba One UI 2.0 a decembrové bezpečnostné záplaty. Zdá sa, že aktualizácia je zatiaľ k dispozícii len pre tých, ktorí sa zúčastnili beta testovania. Ak ste v ňom svoj smartfón mali zaregistrovaný, update zrejme môžete očakávať v najbližších dňoch. 

Smartfón by vás mal na novú verziu Androidu upozorniť automaticky, ale môžete ju vyhľadať aj ručne po vstupe do nastavení, v sekcii aktualizácia softvéru. V prípade, že ste nový update nenašli, bude nutné počkať. Celý proces prechodu na nový Android 10 už tradične prebieha postupne. 

Kto nechce čakať na OTA update, môže si nový firmware určený pre Samsung Galaxy S10+ stiahnuť z tejto stránky a nainštalovať pomocou počítačového softvéru. Túto možnosť ale odporúčame iba skúseným používateľom. 

Zdroj: Sammobile.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu